Diskuze: Problém se spuštěním aplikace

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Problém se spuštěním aplikace American English version English version

Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Zdravím. Vytvořil jsem si aplikaci ve WPF, NET Framework 4 Client Profile, s využitím mdf (local) databáze. Tuto aplikaci potřebuji, mimo jiné, spouštět ve Win XP SP3. Aplikaci spustím normálně, ale jakmile má dojít k použití databáze, aplikace spadne. Jak je možné spouštět aplikace s lokální databázi ve Win XP? Co je zapotřebí udělat? Díky za rady.

 
Odpovědět 27.7.2015 10:27
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Jakub Lásko[Saarix]:

Spadne to na výjímku, nebo aplikace pouze "problikne" a spadne?

Nahoru Odpovědět 27.7.2015 12:48
Časem je vše možné.
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

Nemáš to třeba kompilované pro 64bit systém?

Nahoru Odpovědět 27.7.2015 23:19
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Lásko[Saarix]
Maros2470:

Aplikace najede. Jakmile kliknu na tlačítko, které načte stránku pracující s databází, aplikace spadne. Podle mne je to problém s tou databází.

 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 7:58
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 7:59
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

a tu databázi máš u té aplikace přibalenou? Není umístěna někde jinde, než kam na ní odkazuje ta aplikace? V těch XPčkách můžou být trošku jiné cesty k AppData...
Nebo nemáš tu DB v ProgramFiles (bez přístupu k zápisu)?

Editováno 28.7.2015 8:02
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 8:01
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Maros2470:

Mám zkušebně zkopírovanou celou složku aplikace tak jak vznikla ve VS.

 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 8:03
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

Otázka je, jestli v té složce (kde je DB), když ji dáš na XP je právo zápisu...

Nahoru Odpovědět 28.7.2015 8:09
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Vyskakuje mi tato vyjímka:

 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 8:16
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

Možná bych zkusil přeinstalovat .NET Framework na těch XPčkách

Nahoru Odpovědět 28.7.2015 8:17
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Maros2470:

Pořád stejný problém. Budu to muset asi předělat na Compact databázi

 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 8:39
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Maros2470:

Nevíš zda se dá nějak jednoduše převést Local databáze na Compact databázi, tak abych nemusel psát všechny tabulky znovu?

 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 8:58
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

Nikdy jsem to nedělal, ale podle mě by mohl fungovat nějaký export/import, nebo backup a obnovení...

Nahoru Odpovědět 28.7.2015 9:00
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Miroslav Holubek:

Any CPU zmeň na x86, keď pracujem s Oracle tak mi to vždy spadne ak mám Any CPU,
akým spôsobom pristupuješ k tej databáze?

 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 19:42
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

Ano, jak píše Miroslav Holoubek, taky vždy aplikace kompiluji na x86, pak to funguje i na 32bit i na 64bit...

Nahoru Odpovědět 28.7.2015 22:35
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.