Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Zdravím. Mám dotaz, proč nespustím aplikaci na jiném PC ve win 10? Framework 4.5 tam je, Local DB je naistalována. Jedná se o úplně nový Notebook. Je možnost, že to blokuje systém? PC, na kterém byla aplikace psaná je také s win 10. Díky za rady

 
Odpovědět 21.11.2015 12:13
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

No a jaký má ten program externí požadavky. Píšeš že se to připojuje k DB. Co to znamená nespustí? Máš logování? Zaloguj si pokusy o přopojení.

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2015 13:45
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Maros2470:

On vůbec nereaguje. A to zalogování nevím jak.

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2015 14:44
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Maros2470:

Bude tam problém s databází. Aplikace bez databáze najela normálně.

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2015 15:01
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Libor Šimo (libcosenior):

Prave kvoli tomuto pouzivam namiesto databazy xml subor(y).

Nahoru Odpovědět  +1 21.11.2015 15:09
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Maros2470
ostrozan:

Já bych řekl, že to je v tom "jiném PC" - aplikace ti hledá DB tam, kdes ji měl na stroji, na kterém jsi ji stvořil a na tom novém je prostě jinde.

Podobný problém jsem měl s obyčejnými soubory png,ico - s tím mi pomohl Milan Křepelka

 
Nahoru Odpovědět  +1 21.11.2015 15:16
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Petr Čech (czubehead):

Pokud nepoužíváš čistě .NET framework, tak si musíš udělat instalačku, neexistuje žádný rozumný způsob, jak to udělat bez toho.
Nejjednodušší se udělá přes "project > properties > deployment".

Nahoru Odpovědět 21.11.2015 15:26
Why so serious? -Joker
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Maros2470:

V tom to nebude. ConnectionString neodkazuje na striktní umístění:

data source=(LocalDB)\MSSQLLocalDB;attachdbfilename=|DataDirectory|\Data\Recepty.mdf;integrated security=True;MultipleActiveResultSets=True;App=EntityFramework
 
Nahoru Odpovědět 21.11.2015 15:40
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Maros2470:

Zkoušel jsem i instalaci a nic.

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2015 15:41
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Milan Křepelka:

Logování je důležitá věc pokud dáváš ten program mimo svoje prostředí. Pak se totiž dozvíš co se v tom programu rámcově děje. Zainterguj si do toho programu logování. S oblibou používám log4net. Nebo si najdi jiné logovátko nebo si naprogramuj vlastní. Pokus o připojení si dej do try, catch a zaloguj si Message v Exception

 
Nahoru Odpovědět  +1 21.11.2015 15:43
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Michal Žůrek (misaz):

to je dobrý nápad, jinak neošetřené výjimky se zapisují do systémového EventLogu.

Nahoru Odpovědět  +1 21.11.2015 15:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Milan Křepelka:

j to je dobrej nápad se kouknout do eventlogu

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2015 20:26
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.