Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.

Diskuze: Problém se spuštěním aplikace ve VS

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Problém se spuštěním aplikace ve VS American English version English version

Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Zdravím, mám WPF aplikaci. Když jí chci spustit ve VS hlásí mi to chyby:

Chyba 1 Unable to copy file "G:\C#\Progra­mování\2013\WPF\­Hasičáky\Hasi­čáky\Hasicaky­.mdf" to "bin\Debug\Ha­sicaky.mdf". Přístup k cestě bin\Debug\Hasi­caky.mdf byl odepřen. Hasičáky

Chyba 2 Unable to copy file "G:\C#\Progra­mování\2013\WPF\­Hasičáky\Hasi­čáky\Hasicaky_log­.ldf" to "bin\Debug\Ha­sicaky_log.ldf". Přístup k cestě bin\Debug\Hasi­caky_log.ldf byl odepřen. Hasičáky

Když jí spustím mimo VS tak funguje normálně. Můžete mi poradit co s tím?

 
Odpovědět 14.8.2015 9:55
Avatar
Michal Štěpánek:

Nemáš nastavenou cestu k DB "natvrdo"? Pokud máš DB u aplikace (což by mimochodem být nemělo) tak cestu k DB vůbec nikam nezadáváš, napíšeš rovnou název DB. Měl bys však mít tu DB v nějakém adresáři, do kterého máš povolen přístup k zápisu (nejlépe ProgramData), protože, když to pak budeš mít v ProgramFiles, tak ti to bude padat s chybou, že nebyl povolen zápis.

Nahoru Odpovědět 14.8.2015 10:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

Zapomněl jsem dát odpovědět. A mrkni se taky, jestli nemáš nastaveno na té DB "Copy Allways".

Editováno 14.8.2015 10:34
Nahoru Odpovědět 14.8.2015 10:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Posix:

Je možné, že ti pořád běží aplikace, která pracuje s Hasicaky.mdf, takze program nemuzes prelozit, protoze se pokousis prepsat Hasicaky.mdf. Restart pc většinou pomáhá, když už fakt nevíš, jaký program ten soubor zrovna používá.

Nahoru Odpovědět 17.8.2015 2:27
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Díky za rady. Už mi to chodí.

 
Nahoru Odpovědět 19.8.2015 8:39
Avatar
Nahoru Odpovědět 19.8.2015 22:17
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:

Mně se občas (docela často) stává, že aplikace nejde ani spustit ani buildnout, protože na pozadí beží nějaký proces který drží dané soubory ve složkách debug a release. Soubory nejdou ani ručně smazat a jediné co mi pak zabere je zavřít Visual Studio a chvíli počkat. Občas docela opruz.

Nahoru Odpovědět 19.8.2015 23:53
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.8.2015 0:15
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza
Jan Vargovský:

Msbuild? se mi stávalo v práci :D porad se to kumulovalo az z toho bylo 3k procesu :D

 
Nahoru Odpovědět 20.8.2015 7:27
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Já jsem si nově nainstaloval VS2015 a tam jsem už problém neměl

 
Nahoru Odpovědět 20.8.2015 12:23
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.