Diskuze: Program Visual Basic 2015 nejde spustit

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Program Visual Basic 2015 nejde spustit American English version English version

Avatar
Jaroslav Trojan:

Po spuštění Start Debugging jen blikne černé okénko a zmizí,
Po spuštění Start Without Debugging se okno objeví a textem : Press any key to continue
Stisknu klávesu a okno zmizí, program se nespustí.
Jsem úplný začátečník a nevím co s tím. Poradí mi někdo.
Velmi děkuji......J.T.

 
Odpovědět 21. května 11:21
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Na konec programu dej

Console.ReadKey()
Nahoru Odpovědět 21. května 11:38
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
VitekST
Člen
Avatar
VitekST:

Přesně jak kolega Michal řekl.

Abych to vysvětlil: Problém je ten, že tvůj program se sice spustí, ale po skončení se nezastaví.
Tudíž než si stihneš prohlédnout výstup programu, program skončí a okno zmizí. Děje se to tak rychle, že nic z výstupu ani nepostřehneš.

Takže potřebuješ nějaký bod, kde se program zastaví. Debugger v ladícím módu ho tam dává za tebe, ale při klasickém spuštění si ho tam musíš dát sám, třeba ať program čeká na klávesu (Console.ReadKey).

 
Nahoru Odpovědět 21. května 11:48
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jaroslav Trojan:

Děkuji za radu, ale nepomohlo to, chová se to stále stejně, tj. blikne malé černé okénko a nebo
se objeví velké okno s tím textem:Press any key...... J.T.

 
Nahoru Odpovědět 21. května 13:29
Avatar
Elisse
Člen
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Elisse:

V tom případě sem asi hoď kód :)

 
Nahoru Odpovědět 21. května 13:41
Avatar
Jaroslav Trojan:

Zdravím,
kód je dlouhý a je na http:// Pastebin.com/p9BuH­WvX
je na My Pastes , ale nevím jak ho zveřejnit, poraďte mi.

 
Nahoru Odpovědět 21. května 18:23
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Petr Čech (czubehead):

Pod oknem na psaní komentáře je "máš dlouhý zdroják?". Napadlo tě na něj kliknout?

Nahoru Odpovědět  +1 21. května 18:37
Why so serious? -Joker
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Jaroslav Trojan:

Tam se vejde jen polovina, potřebuji to zveřejnit na Pastebin

 
Nahoru Odpovědět 21. května 19:09
Avatar
Odpovídá na Elisse
Jaroslav Trojan:

Už je to zveřejněno na http://pastebin.com/…akirchhof/1/?…
Název programu je DESKA1

 
Nahoru Odpovědět 21. května 19:17
Avatar
VitekST
Člen
Avatar
VitekST:

Hodně komplexní program.
Nemáš čirou náhodou nastavený jiný Startup Object?

Zkus tu metodu "Main" přejmenovat (třeba na Start), definuj si nový modul, který bude Startup Objectem a z kama budeš tu metodu volat.

 
Nahoru Odpovědět 21. května 19:44
Avatar
Lukáš Hypša:

Říká ti něco slovo "pole"? :D

Nahoru Odpovědět  +1 21. května 19:54
I když se programování učím jenom z interetu, velmi mě baví a doufám, že se tím jednou budu i živit.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Tvl. při načítání tohoto se mi "lagl" webový prohlížeč.

Editováno 21. května 21:55
Nahoru Odpovědět 21. května 21:54
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na VitekST
Jaroslav Trojan:

Po sestavení programu Build se místo názvu programu DESKA1 objevil jiný název :ŽELEZOBETON
Jak to mám opravit, jako začátečník se v tom nevyznám.

 
Nahoru Odpovědět 22. května 7:28
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Jaroslav Trojan:

Stejně se chová i tento kód: Název projektu je HANAK
Module Module1Vypoce­tObjemuKuzele
Dim pi As Single
Dim objemRotacniho­Kuzele As Single
Dim polomer As Integer
Dim vyska As Integer
Sub Main()
Console.WriteLine(" Nazdar Hanáku!")
pi = 3.1415926 : polomer = 10 : vyska = 25
objemRotacniho­Kuzele = (1 / 3) * pi * polomer * polomer * vyska
Console.Write­Line("Objem rotačního kužele s poloměrem " _
& polomer & " cm a výškou " & vyska & " cm je " _
& objemRotacniho­Kuzele.ToStrin­g("0.00") & " cm krychlových.") ' Stop
Console.WriteLine(" moc ti to nechodí")
Console.ReadLine() ' Stop
Console.ReadKey()
End Sub

End Module

Též nejde spustit a když, tak jen blikne nebo má text: Press any key tu continue a potom zhasne

 
Nahoru Odpovědět 22. května 8:48
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Michal Štěpánek:
  1. Používej tlačítko pro vložení kódu, ať je ten kód čitelný.
  2. Co ti na tom nechodí?
  3. K čemu tam máš ten řádek
Console.ReadLine() ' Stop

Když jsem si vytvořil novou Consolovou appku, nakopíroval jsem tam ten kód, odstranil jsem ten řádek tak to funguje normálně. Jaké používáš VS?

Nahoru Odpovědět 22. května 9:26
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Michal Štěpánek:

zkus nahradit ten tvůj kód tímto...

Module Module1

    Dim pi As Single = Math.PI
    Dim objemRotacnihoKuzele As Single
    Dim polomer As Integer = 10
    Dim vyska As Integer = 25

    Sub Main()
        Console.WriteLine(" Nazdar Hanáku!")
        objemRotacnihoKuzele = (1 / 3) * pi * polomer * polomer * vyska
        Console.WriteLine($"Objem rotačního kužele s poloměrem {polomer} cm a výškou {vyska} cm je {objemRotacnihoKuzele.ToString("0.00")} cm3.") ' Stop
        Console.WriteLine(" Chodí to tak, jak má...")
        Console.ReadKey()
    End Sub

End Module
Nahoru Odpovědět 22. května 9:37
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
VitekST
Člen
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
VitekST:

Nemáš čirou náhodou v projektu více programů? Případně v řešení více projektů?
Jinak, pořiď screenshot otevřeného IDE.

Editováno 22. května 9:53
 
Nahoru Odpovědět 22. května 9:53
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Jaroslav Trojan:

Díky pane Štěpánku, já jsem to uvedl jen jako příklad stejného chování programu jako u programu výše s názvem DESKA1, o který mi vlastně hlavně jde a právě ten nemohu spustit. A k tomu mi ještě dosud
nikdo neporadil tak, abych tomu rozuměl jako úplný začátečník. Ještě jednou díky....

 
Nahoru Odpovědět 22. května 9:56
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Michal Štěpánek:
  1. tady si tykáme
  2. absence jakýchkoliv komentářů a popisků ten program degraduje na pouhou změť znaků, protože bez řádného (několikadenního) studování kódu vlastně nelze poznat, co ten program má dělat - a nepředpokládám, že by se tu našel někdo, kdo by ten program mohl tak dlouho zkoumat...
Nahoru Odpovědět 22. května 10:11
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Jaroslav Trojan:

Ještě jednou opakuji, že se při Build objevuje jiný název programu a sice ŽELEZOBETON,
a správně má být název DESKA1. Už jsem se ptal, jak to napravit, nikdo na to neodpověděl.

 
Nahoru Odpovědět 22. května 10:34
Avatar
Odpovídá na Jaroslav Trojan
Michal Štěpánek:

Podívej se do vlastností projektu (Projekt -> Vlastnosti), tam se dá nastavit výsledný název programu a v podstatě všechno, kolem výsledného sestavení...

Nahoru Odpovědět  +1 22. května 10:38
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Jaroslav Trojan:

Díky, je to dobré. dobrá rada!

 
Nahoru Odpovědět 26. května 21:07
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.