Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:

Ahoj vím že jsem toto téma už jednou založil ale nedostal jsem se k nějakému řešení..proto přidávám odkaz na projekt ve kterem zkousim spojeni s DB..prosím koukněte se na to.Děkuji za odpovědi. http://mojesoubory.funsite.cz/down.php
Nevím v čem je chyba. Píšu z mobilu.. Ahoj

Odpovědět 31.1.2014 10:16
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dejvos
David Čápka:

Takhle ti zas nikdo neodpoví, proč bychom měli něco stahovat a zjišťovat kde je chyba? Napiš co ti nefunguje a vlož sem kód, který ti nefunguje.

Nahoru Odpovědět  +5 31.1.2014 10:25
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:

No to je prave to ze nevim jestli je chyba v kodu nebo v DB...proto jsem tam prilozil i db aby jsem neco nevynechal..v tom projektu je jen spojeni s db takze to neni nic dlouhyho ale jestli se na to nikdo nepodiva tak ja sem vlozim kod kterej jsem sem dal v minulym vlaknu a doufam ze se to podari vyresit...jinak dekuju za odpoved ahoj.

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 10:39
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Nahoru Odpovědět 31.1.2014 10:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:

using System;
using System.Collec­tions.Generic;
using System.Componen­tModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threadin­g.Tasks;
using System.Window­s.Forms;
using System.Data.SqlCli­ent;
namespace nejdedb
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeCom­ponent();
}
private void button1_Click(ob­ject sender, EventArgs e)
{
string connectionString = @"Data Source=D:\My folder\projek­ty\nejdedb\nej­dedb\bin\Debug\Db­.sdf; Integrated security=true; database=uziva­tele";
SqlConnection sqlCon = new SqlConnection(con­nectionString);
sqlCon.Open();
sqlCon.Close();
}
}
}
Myslím si že bude problém spíš s DB než s kódem proto jsem sem dal ten odkaz na stáhnutí celého "projektu" :-) .Vždycky se to zasekne při Open();

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 14:31
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dejvos
David Čápka:

Kód se vkládá tlačítkem, takhle se to nedá číst. Aplikace se jen tak nezasekne, vypíše ti chybovou hlášku, podle které také poznáš co je špatně.

ConnectionString ti vygeneruje Visual Studio ve chvíli, kdy se k db připojíš z Database Exploreru, zkontroluj si ho.

Nahoru Odpovědět  +1 31.1.2014 15:10
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.SqlClient;
namespace nejdedb
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
string connectionString = @"Data Source=D:\My folder\projekty\nejdedb\nejdedb\bin\Debug\Db.sdf; Integrated security=true; database=uzivatele";
SqlConnection sqlCon = new SqlConnection(connectionString);
sqlCon.Open();
sqlCon.Close();
}
}
}

Connection string jsem kopíroval z DB exploreru...Jinak hláška=
An unhandled exception of type 'System.Data.SqlCli­ent.SqlExcepti­on' occurred in System.Data.dll

Additional information: Při vytváření připojení k serveru SQL Server došlo k chybě související se sítí nebo s instancí. Server nebyl nalezen nebo nebyl přístupný. Ověřte, zda je název instance správný a zda je SQL Server nakofigurován, aby povoloval vzdálená připojení. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Chyba při vyhledávání zadaného serveru či instance)

ale když dám v Modify connection "test connection" tak to projde v pohodě.

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 15:17
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Dejvos
David Čápka:

Ten ConnectionString máš špatně, nic jiného se tam zkazit nedá.

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 16:07
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:

Jakto? já ho kopíruju z properties...

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 16:21
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Dejvos:

Nemohl by sis to prosímtě stáhnout, změnit con string a zkusit jestli to funguje?..Moc děkuju.

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 16:25
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Odpovídá na Dejvos
Josef Kuchař (Pepa489):

Přečti si zde tutoriály je tam vše srozumitelně vysvětlené

Nahoru Odpovědět  +1 31.1.2014 16:27
2x piš, jednou debuguj
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Odpovídá na Josef Kuchař (Pepa489)
Dejvos:

Ano ale já mám VS 2012 a win 8 a proto se u mě MS SQL 2012 nechce nainstalovat.DB jsem vytvářel ve VS.Takže tutoriály na MS SQL mi nepomůžou.
Hodně tutoriálů jsem četl a vše dělám přesně podle nich až na Con. String a pořád to nejde...

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 16:37
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Odpovídá na Dejvos
Jiří Košata (kosata50):

Používáš .sdf databázi, to je databáze pro Sql Server CE. Ta žádný SQL Server nepotřebuje.
Pro připojení musíš použít třídu SqlCeConnection.
A ještě musíš upravit connectionstring, databázi nemusíš specifikovaj, je tam jen jedna a přihlášení pomocí systému zde také nelze použít.

 
Nahoru Odpovědět  +1 31.1.2014 18:55
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Košata (kosata50)
Dejvos:

Moc Ti děkuju :-) už to funguje.

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 19:32
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.SqlClient;
using System.Data.SqlServerCe;
namespace nejdedb
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }
        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string connectionString = @"Data Source=D:\My folder\projekty\nejdedb\nejdedb\Db.sdf";
SqlCeConnection sqlCon = new SqlCeConnection(connectionString);
                SqlCeCommand sqlCmd = new SqlCeCommand(connectionString, sqlCon);
            sqlCon.Open();
            SqlCeCommand command = sqlCon.CreateCommand();
            command.CommandText = "INSERT INTO uzivatele jmeno, heslo, skore VALUES 'sqlce', 'heslo', '1000'";
            command.ExecuteNonQuery();
            sqlCon.Close();
        }

    }
}

Chyba:An unhandled exception of type 'System.Data.SqlSer­verCe.SqlCeEx­ception' occurred in System.Data.SqlSer­verCe.dll
a zvýrazní se řádek: command.Execu­teNonQuery();
Děkuju za odpověď.

Nahoru Odpovědět 31.1.2014 21:44
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Odpovídá na Dejvos
Jiří Košata (kosata50):

Máš chybu v SQL syntaxi, pročti si zdejší tutoriály, nebo se koukni sem http://www.w3schools.com/…l_insert.asp :)

 
Nahoru Odpovědět  +2 1.2.2014 1:21
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.