Avatar
František Petko:

Zdravím, pročítal jsem si článek o ASP.NET MVC - první webová aplikace a setkal jsem s pár problémy. Mám MS Visual Studio 2008 a autor článku MS Visual Studio 2013, což by asi nemělo příliš vadit, ale jsem z toho trochu zmatený. Takže například jak se u názvu třídy přidá daný using ? Díky za pomoc :)

 
Odpovědět 12.9.2015 16:01
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na František Petko
BlugW:

Vadí to, je v tom hodně velký rozdíl, nainstaluj si VS Community 2015(je zdarma)

Nahoru Odpovědět 12.9.2015 16:02
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na František Petko
BlugW:

Vadí to, je v tom hodně velký rozdíl, nainstaluj si VS Community 2015(je zdarma)

Nahoru Odpovědět 12.9.2015 16:02
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Odpovídá na BlugW
František Petko:

Teda jsem se spletl, mám verzi 2010. Překoukl jsem se. A nevíš jak se přidá using u třídy u 2010 verze? Nechce se mi to zase přeinstalovávat a konfigurovat Visual SVN a tortoise ... prostě spousta práce navíc.

 
Nahoru Odpovědět 12.9.2015 16:08
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na František Petko
Jan Vargovský:

Napíšeš třídu přesně jak se jmenuje a jestli máš nareferencovanou knihovnu, která jí obsahuje, tak stačí dát ctrl + tečku a enter.

 
Nahoru Odpovědět 12.9.2015 17:06
Avatar
František Petko:

Díky. Ale problém jak jsem si myslel, že se tím usingem vyřeší, se nevyřešil. Prakticky jsem se zasekl u toho přidání usingu a pak jsem to snažil nějak sesmolit aby ta celá aplikace fungovala. Když jsem zvolil dát Add View jak jsem šel po kroku s tutoriálem, objevil se mi jiný kód v aspx než v tutoriálu. Já vím, mám starší verzi. Tady je ten kód v aspx.

 
Nahoru Odpovědět 12.9.2015 19:03
Avatar
František Petko:

A tady je error list.

 
Nahoru Odpovědět 12.9.2015 19:30
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Mám pár připomínek které nebudeš chtít slyšet.

ASP.NET MVC ve vyvíjí poměrně rychle. Používat k tomu 5let staré VS je hloupý nápad. Kór když je 2015 Community zadarmo. Lenost je dobrá vlastnost, ale u lidí kteří už přeci jen toho hodně umí.

Používání usingu, referencí apod. je nezávislé na VS a jedná o naprosté základy. Pokud nezvládněš toto, bude ASP.NET MVC na tebe pro začátek zbytečně težký kalibr. Nasedáš na velmi silnou motorku a neumíš jezdit ani na tříkolce.

Editováno 12.9.2015 19:55
 
Nahoru Odpovědět 12.9.2015 19:55
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

ASP.NET se hodně měnil (nebudeme se bavit o tom, jestli k lepšímu, ale asi jo), proto ti výrazně doporučuji nainstalovat novější verzi VS2015.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 12.9.2015 20:21
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
František Petko:

Díky všem rady. MS Visual Studio 2015 si někdy v budoucnu určo stáhnu, ale chci se nejdříve naučit v MS Visual Studio 2010, protože v něm mám splnit zadaný úkol. Takže jsem si našel jiný tutoriál který sedí na MS VS 2010. Akceptuju vaše řešení a prozatím se vydám cestou starší verze kvůli zadaní úkolu který v něm mám řešit. Zdar lidi.

 
Nahoru Odpovědět 12.9.2015 21:23
Avatar
kashpi
Redaktor
Avatar
Odpovídá na František Petko
kashpi:

Predpokladam, ze je to ukol do skoly. To jen vypovida jak je to se skolstvim mizerne. Ani nejsou ucitele schopni aktualizovat ucebni materialy. Budu teda predpokladat, ze jen to, a ne ze se dany kantor nesnazi ani vzdelavat v tom co uci.
Kdyby to bylo zadany na VS2013 tak budiz, VS2015 je preci jen nove, ale toto je moc

 
Nahoru Odpovědět  +3 12.9.2015 22:39
Avatar
Odpovídá na kashpi
František Petko:

Vlastně je to úkol který plním jako brigádu, můj zaměstnavatel podle jeho slov nepotřebuje tak promakaný web podle nových kóderských módních trendů, a stačí mu když úkol splním dle verze 2010. Zatím jsem tutoriál na MS VS 2010 našel jen na : http://www.asp.net/…th-mvc-part3 Je to celý v AJ, to mi tolik nevadí, i když s českým tutoriálem by to bylo rychlejší.

 
Nahoru Odpovědět 14.9.2015 12:04
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

To nejsou spojité nádoby. Verze Visual Studia nemá co do činění s výsledným produktem. ASP.NET MVC tvoříš čisté HTML/CSS od začátku. Ve tvorbě "designových moderních trendů" Visual Studio nikterak nefiguruje.

 
Nahoru Odpovědět  +1 14.9.2015 15:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.