Diskuze: Quiz hra - otázky a odpovědi

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Quiz hra - otázky a odpovědi American English version English version

Avatar
michaelbeats7:

Chci udělat quiz hru, kde bude otazka, 4 buttony a jedna odpověd správně. Otazek bude asi 100. Jak byste to nejprofesionalnějí uděali co se tyče otazek a odpovědi? Udělat zvlašt třidu na otázky a zvlašt na odpovědi? Jak je to nejprofesional­nější? Díky

 
Odpovědět 19. března 21:05
Avatar
Bohumír záviš
Redaktor
Avatar
Odpovídá na michaelbeats7
Bohumír záviš:

Otázky a odpovědi jsi dej do nákeho listu-pole nebo do náke databáze nebo do nákeho souboru a zněj budeš otázky načítat potom jenom naprogramuješ něco čemu se dá řikát "smička" pojede dokud nevložíš špatnou odpověd. A jestli to chceš mýt jako profesionál udělej to kompletně objektově ať je to přehledné a lehce rozšířitelné :-)

 
Nahoru Odpovědět  +2 19. března 21:15
Avatar
tomisoka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na michaelbeats7
tomisoka:

Dělat třídy pro jednotlivé otázky a odpovědi mi přijde trochu overkill, vzhledem k tomu, že mě nenapadá co by jsi do té třídy mohl dát kromě stringu.
Osobně bych udělal třídu do které bych dal otázku, list možných odpovědí a označení správných odpovědí.

 
Nahoru Odpovědět  +3 19. března 21:28
Avatar
Odpovídá na Bohumír záviš
Michal Štěpánek:

Nechci být "rejpal", ale SMIČKA úplně tříská do očí a rozdíl mezi MÍT a MÝT je kurňa obrovský. Na češtině ve čtvrté třídě jsi asi pozor moc nedával, že? Slova jako "nákeho" nebo "náky" se v češtině vůbec nevyskytují... Používá se "nějakého" a "nějaký"...

Editováno 19. března 22:18
Nahoru Odpovědět  +4 19. března 22:16
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Jakub Šilhavý:

Je možno vícero řešení, já bych problém asi řešil takhle:
Otázky i odpovědi bych si dával do jednoho souboru, kde na prvním místě by byla otázka a pod ní by následovaly čtyři odpovědi. Náhodně bych vygeneroval otázku (její index i v souboru je dělitelný číslem 5) a pak bych náhodně generoval odpovědi z intervalu <i+1; i+4>. Již vygenerované odpovědi bych si ukládal do pomocného pole. Pokud by aktuálně vygenerovaná odpověď byla elementem tohoto pole, pak bych odpověď generoval znovu (např. pomocí cyklu do-while). Mělo by to tu výhodu, že by jsi nemusel při rozšiřování své aplikace o nové otázky a odpovědi zasahovat přímo do zdrojového kódu.

Nahoru Odpovědět  +3 20. března 10:47
Život je pes, a proto žít je psina.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.