Diskuze: Racionální čísla a zjištění periody

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Racionální čísla a zjištění periody American English version English version

Avatar
Ondřej Štorc:

Ahoj, mám takový problém, potřebuji zjistit periodu a předperiodu čísla které uživatel zadá (1/n). Poradí mi někdo jak no to? Nepotřebuji kód, stačí mi jen když mě někam popostrčíte :) Díky za rady

P.S: někteří si možná všimli že se jedná o zadání krajského kola z soutěže v programování z minulého roku http://sp.stv.cz/kk2014pp.pdf

Odpovědět 21.2.2015 19:33
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Jan Vargovský:

Zkus si napsat na papír třeba 4/7 a vypsat jeho "přesnou" hodnotu.

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 19:48
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Jan Vargovský:
https://www.youtube.com/watch?v=Y2-tz27nKoQ

By mohlo pomoct :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 19:52
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Ondřej Štorc:

Diky moc, určitě to zkouknu

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 20:10
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
sadlomaslox25:

tyjo normalne sem se zacal potit a premyslel jak to udelam. jak tam nahazu regexy + GMP na deleni a pak sem si precetl ze je to pro zakladky... no to by byla ostuda :D

reseni je cca na 50 radku kdyby te zajimalo xD
*****SPOILER ALERT*****
http://ideone.com/LMwxPO
*****SPOILER ALERT*****

 
Nahoru Odpovědět  ±0 21.2.2015 21:29
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.