Diskuze: Registry VB.Net

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Registry VB.Net American English version English version

Avatar
00000
Člen
Avatar
00000:

Ahoj,
Potřebuji pomoct programuji aplikaci v visual basicu. A chci aby se mi spouštěla po startu pc pomocí registru.
Na internetu sem našel navody ale všude je tam že musim i do zdrojaku napsat cestu k tý aplikace a jmeno. Tak jestli nejde aby to udělalo samo našlo cestu a jmeno. Protože uživatel to muže dát kamkoliv.
Děkuji za odpovědi :)

 
Odpovědět 12.7.2014 14:01
Avatar
Lukáš Hornych
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 00000
Lukáš Hornych:

Já to taky zkoušel. Myslím, že stačilo dát zástupce té aplikace do složky ze který se načítají aplikace po startu systému :)

Editováno 12.7.2014 14:08
 
Nahoru Odpovědět 12.7.2014 14:05
Avatar
00000
Člen
Avatar
00000:

A mužu nějak pomocí kodu přesunout aplikaci někam jinam? Aby do to ho uživatel nemusel zasahovat.

 
Nahoru Odpovědět 12.7.2014 14:07
Avatar
Lukáš Hornych
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 00000
Lukáš Hornych:

Jestli to chápu dobře tak si stáhni program, který ti z té tvé aplikace udělá instalačku a uživatel si vybere sám kam to chce nainstalovat.

 
Nahoru Odpovědět 12.7.2014 14:09
Avatar
00000
Člen
Avatar
00000:

No ja nechci aby to uživatel někam instaloval. Jen ja bych někam přesunul aplikaci pomoci kodu. Žadna instalačka.

 
Nahoru Odpovědět 12.7.2014 14:12
Avatar
Lukáš Hornych
Redaktor
Avatar
Lukáš Hornych:

Ber to tak, že většina lidí si radši stáhne jeden soubor odkliká tam několikrát NEXT a může to používat. Místo, aby stahoval nějaký .rar, extrahoval atd. Přesunout aplikaci pomocí kódu to jsem ještě neviděl :D jestli to jde tak to bude asi pěkně těžký.

 
Nahoru Odpovědět 12.7.2014 14:27
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Technické řešení tvého problému je toto

Na této cestě

HKEY_CURRENT_U­SER\Software\Mi­crosoft\Window­s\CurrentVersi­on\Run

vytvoř klíč s názvem a hodnotou jak to dělají ostatní programy


Vytvořit instalátor pro uživatele je základ dobrých mravů programátora. Nějaké přesunování pomocí "kódu" je nějaká pitomina a pokud ten kód bude ve tvém programu, tak ti to stejně nepůjde, protože ti to systém lockne.

 
Nahoru Odpovědět  +3 12.7.2014 16:23
Avatar
Odpovídá na 00000
Michal Štěpánek:

Nejlepší je vytvořit instalátor (např. v Inno Script Studio), tam nadefinuješ, kam se to má nainstalovat a jak píše Milan Křepelka dáš tam cestu do registrů na spouštění po startu...
Měl bys však umožnit uživateli, aby to spouštění po startu mohl vypnout, protože ne každý bude nadšen z toho, že se mu to pustí hned po startu...

Nahoru Odpovědět 14.7.2014 0:10
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
00000
Člen
Avatar
00000:

Moc ti děkuji za tvou odpověd.:)

 
Nahoru Odpovědět 14.7.2014 0:26
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.