Diskuze: Reporty a tisk

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Reporty a tisk American English version English version

Avatar
Frantisek Jesatko:

Prosím o pomoc vytvařím aplikaci ve WinForms Visual C a potřebuju nějaké tisky. Vytisknout souhrnné informace o zákazníkovi , ale nikde jsem nenašel nějaký Report designer nebo něco podobného. Může mi prosím někdo pomoci ?
Děkuji F.
Přechazím z Realbasic právě kvůli špatne Report podpore.

 
Odpovědět 10.11.2015 7:12
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Štěpánek:

Trošku zmatené... Vytváříš aplikaci v C nebo C#? Jaké VS používáš? Máš možnost využití MS Word?

Nahoru Odpovědět 10.11.2015 8:25
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Frantisek Jesatko:

Omlouvám se za zmatenost ale opravdu mám v těch Céčkách chaos Používám C# a studio
Microsoft Visual Studio Community 2015
Version 14.0.23107.0 D14REL
Mám možnost použít i word ale vubec nechápu proč je to důležité jakko vytvářet tiskový dokument ve wordu ???
Díky za trpělivost jsem fakt totalní lama !

 
Nahoru Odpovědět 10.11.2015 19:33
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Reporting lze pojmout pomerně široce, takže je opradu důležité co reálně potřebuješ. Pokud potřebuješ třeba jenom něco malého vyhodit na tiskárnu, tak ti pomůžou komponenty, v tool boxu v "záložce" s názvem Printing... PrintDocument, PrintDialog atd. Nicméně je to docela crcačka.

Pak tu máme komponentu report viewer a RDLC reporty
https://msdn.microsoft.com/…dio/ms252067(v=vs.100).aspx
Pokud se dobře pamatuji, tak jsem to jednou zkombinoval s tímto http://www.fyireporting.com/ a šlo to.

Nicméně jsou to "zdarma" řešení. A ten začátek může být lehce krkolomný.

Pak tu máme placené komponenty. Každý velký výrobce komponent má nějaké reportovací komponenty.
http://www.infragistics.com/
http://www.devexpress.com
http://www.telerik.com/

Pokračuji componenty které se specializují na reporting
https://www.fast-report.com/en/
http://www.crystalreports.com/ - původně byly ve vyšších verzích VS, ale myslím, že nebyly moc populární

Nutno říct, že ty komponenty nebývají úplně nejlevnější. I když pro tvoje potřeby 300$ nemusí být tak moc, ale dá se to natáhnout i na 1500$

Michal nastínil možnost k vytváření tiskových výstupů využít vytvoření souboru určitého typu a s ním ať už si uživatel dělá co chce. Vytvořit Wordový/PDF soubor. Za mě se flexifilnější PDF.

Tak to by asi jako základní přehled mohlo stačit.

 
Nahoru Odpovědět 10.11.2015 20:34
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Frantisek Jesatko:

Zdravím uplně přesne potřebuji tisknout servisní protokol kde budou informace o stroji o zakazníkovi informace o odpracované době a další. Poměrně složitej tisk. Všechny informace v době otevření budou načteny v editačním formu. neradsi bych je nacital odtud ale když to jinak nepujde připravím si nejaky dataset na urovni DB ale jak rikam jsem zacatecnik ve visual studiu takze to vse zkousim.

Díky za reakci

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2015 23:11
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Štěpánek:

Když jsem začínal, dělal jsem si šablony ve Wordu a ty jsem pak vyplňoval daty z programu, pak jsem zkoušel i CrystalReport a teď se snažím naučit dělat výstupy do PDF...

Nahoru Odpovědět 12.11.2015 10:39
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Libor Šimo (libcosenior):

Michal, mohol by si napísať článok o šablonách vo worde a napĺňanie ich z programu?
Myslím, že by to mohol kľudne byť premium článok a viacerí členovia by si ho kúpili. ;-)

Nahoru Odpovědět  +1 12.11.2015 10:57
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Libor Šimo (libcosenior):

Milan, ty by si mohol napísal článok o výstupe na pdf. ;-)

Nahoru Odpovědět  +3 12.11.2015 11:02
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Michal Štěpánek:

Nejsem si jistý, že zrovna já bych mohl někoho učit programování. Výstup do wordu jsem se tenkrát učil z www.dotnetportal.cz, myslím, že to byl článek "práce s dokumenty microsoft word z vb.net". Článek o výstupu do PDF by podle mého byl výživnější, protože ne každý má k dispozici MS Office...

Nahoru Odpovědět  +1 12.11.2015 11:07
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Libor Šimo (libcosenior):

Zrovna ty vieš poradiť pri WPF skoro vždy a dobre. Takže keď máš niečo zmáknuté, nebude problém, aby si napísal zaujímavý článok. V každom prípade to stojí za pokus.
A že nie každý má MS Office neuspeje.
Pretože nie každý ho nemá. :-D

Nahoru Odpovědět 12.11.2015 12:32
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):

Navyše word má proti pdf výhodu, že si ho v konečnej fáze môže bežný užívateľ pokiaľ treba upraviť. V pdf je to podstatne zložitejšie.

Nahoru Odpovědět 12.11.2015 12:34
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Libor Šimo (libcosenior):

Celkovo si myslím, že tu veľmi chýba seriál o tlači z WPF.

Nahoru Odpovědět  +1 12.11.2015 13:23
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Milan Křepelka:

Nejseš to ty ten člověk co chtěl tisknout WPF formulář?

 
Nahoru Odpovědět 12.11.2015 15:33
Avatar
Frantisek Jesatko:

Chlapi verim ze jste oba dobri v programovani ale prosim poradte efektivni metodu jak tisknout muj protokol je jedno jestli pdf nebo word nakonec bude dokument pribalen do emailu a odeslan neni tudis zadouci dalsi uprava.diky Franta

 
Nahoru Odpovědět  +1 12.11.2015 17:42
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Libor Šimo (libcosenior):

Som ten clovek :-D a ciastocne som to aj splacal, takze mi to tlaci. Len som presvedceny, ze tu je niekolko GURU, ktori to vedia podstane kvalitnejsie napisat. ;-)

Nahoru Odpovědět 13.11.2015 5:46
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Milan Křepelka:

Pro takovéto řešení bych poměrně bez rozmýšlení volil export do PDF. Proštuduj tato řešení

http://www.pdfsharp.net/

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2015 7:19
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
petr.chatar.anton:

Na tisky používám formát PDF, právě proto, že se di tiskového výstupu už nikdo nemůže hrabat a když, tak těžko. Pro tisk používám komponentu iTextSharp, dělám s tím formulář i klasické seznamy z SQL.
Najdeš ji tady http://sourceforge.net/…/itextsharp/

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2015 12:21
Avatar
Frantisek Jesatko:

Zdravím všechny , tak jsem nakonec došel k řešení . Vytvoření šablony ve Wordu , protože je to pro mě jednodušší než šablona v pdf to je asi věc názoru. Naplnění přes Microsoft.Offi­ce.Interop.Word . A pak export šablony do pdf a je to . Nevím jestli je to dobře ale funguje to ikdyž prokopat se množstvím informací je opravdu mazec. V tomto ohledu zlaté xojo k tomu není nic nikde :) a komunita nereaguje .
Díky za komenty

 
Nahoru Odpovědět  +1 14.11.2015 11:35
Avatar
Frantisek Jesatko:

Zdravím mám takový problém , v tomto vláknu jsem řešil reporty což se podařilo nicméně. Vytvořím šablonu ve Word s mergefield naplním dám uložit jako pdf. do této chvíle se to chová normálně. Ale word se šablonou zůstává otevřený a otvírá se pokaždé znovu. Když tam dám aby se zavřel po každém generování vyběhne okno jestli se mají změny uložit .
Neví někdo jak toto okno odchytit popřípadě automaticky nastavit že nechci ukladat změny ?
přikládám zdroj k uložení

// wordDoc.SaveAs("myfile1.doc");
           wordDoc.SaveAs2(Globals.sPath + "servisni_vykaz.pdf", WdSaveFormat.wdFormatPDF);
           // wordApp.Documents.Open("myFile1.doc");
           wordApp.Application.Quit(); // toto je ten problem
 
Nahoru Odpovědět 29. února 7:26
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Štěpánek:

Zkus toto

wordApp.Application.Quit(false);
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 29. února 7:31
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Frantisek Jesatko:

Super funguje kde se to dá vyčíst takový věci ??? Díky moc

 
Nahoru Odpovědět 29. února 21:39
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Štěpánek:

Kdysi jsem toto řešil a učil jsem se to ve VB.NET tenkrát odtud
http://www.dotnetportal.cz/…ord-z-VB-NET

Nahoru Odpovědět 29. února 21:56
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 22 zpráv z 22.