Avatar
Tomáš
Neregistrovaný
Avatar
Tomáš:

Ahoj, prosím o pomoc v C#.
Potřebuji udělat program, který vytočí telefonní číslo, na druhé straně to zvedne nějaká krabička a přihlásí se nějakou kombinací tónů (nejsou to DTMF tóny, ale tóny o určité frekvenci a délce), a to bych potřeboval rozklíčovat.
Dokonce ani nevím přes jaké zařítení telefonovat tak, abych si to mohl nahrát a pak v klidu zanalyzovat. Klasický starý VoiceModemy už nějak nejsou v módě a ty nový USB to neumí, nebo to neumím já.
Díky
Tom

 
Odpovědět 3.12.2013 11:09
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Tomáš
Lako:

uh,..
cože?
A otázka do diskuze?

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 14:42
Avatar
kolomyt
Člen
Avatar
Odpovídá na Lako
kolomyt:

otázka je, jestli to někdo umí a poradí, protože nevím, jak na to. zkoušel jsem FFT, ale nějak se v tom nevyznám. Díky.

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 14:45
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na kolomyt
Lako:

AHa- no - píšeš to totiž hrozně obecně... že v c#, to jo, ale pro jaký systém? WP?Umíš programvat aplikace pro WP? Nebo android? Nebo jak má ta palikace běžet?Co myslíš tou krabičkou?Pot­řebuješ řešit krabičku, nebo modem? no,.

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 14:52
Avatar
kolomyt
Člen
Avatar
Odpovídá na Lako
kolomyt:

bude to pro Windows. V podstatě se jedná o aplikaci, která by měla nahrazovat operátorku, která musí (dle nějaká EU vyhlášky) jednou týdně kontrolovat, zda je zařítení v provozu a zda funguje komunikace. Ta to dělá tak, že zavolá na tel. číslo zařízení, a to se jí přihlásí (a teď podle výrobce zařízení) např. dvěma krátkýma pípnutíma 800MHz o délce cca 0.75s s mezerou 0,5s. Nebo se nespojí, nebo zahlásí pomocí pípnutí jiných frekvencí nebo jinýho počtu pípnutí, že je zařízení v poruše.
vytočit na modemu číslo umím, horší je to potom už se záznamem
takže problémy mám 2

  1. zavolat a hlavně zaznamenat, telefonní hovor (problém mám i s výběrem zařízení, protože co jsem se dočetl, tak je třeba modem se sadou voice, ale ten nějak nemůžu najít )
  2. vyhodnotit nahraný tel. hovor, tzn. zda se zařízení přihlásilo a pokud ano, tak jaký tóny a jak dlouhý "zahrálo"
 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 15:06
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Zajímavé téma. Lehce jsem poserfoval a co jsem načetl, by mělo jít modem přenout na detekci tónu zase nějakým příkazem https://groups.google.com/forum/#… a dostupných udělátek jsem to našel u Vigor 2500 V.

 
Nahoru Odpovědět 4.12.2013 20:17
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kolomyt
David Hynek:

ahoj, nevím jak je to teď, ale kdysi v Pascalu, jsem na to šel takhle. Zvuk je sinusoida, musíš odchytit vrchní a spodní vrchol. U 8bitů to bylo lehké, cca 255 byl vrch a 0 spodek, 128 byl střed. V určité frekvenci bude za stanovený čas určitý počet vrcholů a s tím už můžeš pracovat dál.

Nahoru Odpovědět 4.12.2013 20:37
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
kolomyt
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
kolomyt:

Detekovat DTMF kódy není tak složitý, jsou přesně definovaný, modemy jsou na to připravený a přímo říkají, že teď bylo zmáčknuto to a to tlačítko (DTMF tón). Problém je dnes takový Voice modem najít. Já ale nepotřebuji detekovat DTMF tóny :(

 
Nahoru Odpovědět 5.12.2013 13:28
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.