Diskuze: Rychlý způsob, jak zkombinovat diakritický znak a písmeno do jednoho

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Rychlý způsob, jak zkombinovat diakritický znak a písmeno do jednoho American English version English version

Avatar
jiri.sada
Redaktor
Avatar
jiri.sada:

Zdravím, mám dotaz ohledně diakritiky. Můj záměr je zkombinovat diakritický znak (např. "´") nějak chytře s písmenem (např. "A") aby mi vzniklo "Á". Nepodařilo se mi vygooglit nic rozumného, tak se chci zeptat na nějaký jednodušší postup, než to dělat ve spoustě dlouhých switchů, protože to je zatím jediný způsob co mě napadl.
Děkuji za tipy.

 
Odpovědět 30.1.2015 13:05
Avatar
Odpovídá na jiri.sada
sadlomaslox25:

zajimavy dotaz. muzu se zeptat na co to potrebujes ?

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2015 13:44
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jiri.sada
hanpari:

Jediné, co mne napadá, je to prostě namapovat do dvojic:
(a,´):á

V unicode v tom zjevně není žádný systém, který bys mohl použít:

a   á
b   â
c   ã
d   ä
e   å
f   æ
g   ç
h   è
i   é
j   ê
k   ë
l   ì
m   í
n   î
o   ï
p   ð
q   ñ
r   ò
s   ó
t   ô
u   õ
v   ö
w   ÷
x   ø
y   ù
z   ú
Editováno 30.1.2015 14:07
 
Nahoru Odpovědět 30.1.2015 14:05
Avatar
jiri.sada
Redaktor
Avatar
jiri.sada:

Potřebuju to kvůli keyloggeru, který dělám přes tzv. low level keyboard hook, abych se vyvaroval problémům s mrtvými znaky (dead keys) udělal jsem to tak, že mi to vrací skutečně každý znak v momentu stisknutí.

Editováno 30.1.2015 14:33
 
Nahoru Odpovědět 30.1.2015 14:33
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.