Diskuze: Scrollující pozadí

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Scrollující pozadí American English version English version

Avatar
Grospitsch
Člen
Avatar
Grospitsch:

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda jde udělat scrollující se pozadí v závislosti na obrázku uprostřed, který se pohybuje. Obrázek je přes DrawImage a pohyb přes pomocí KeyDown. Myslím tím, že obrázek na pozadí má 2x větší velikost než form, na kterém vykresluji obrázek a aby se posouval společně s obrázkem.

 
Odpovědět 14.5.2014 16:59
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Grospitsch
rwn:

Jestli to dobře chápu, tak ty bys chtěl udělat něco na způsob "labyrintu, s tím že postava co se pohybuju bude pořád na jednou místě a bude se hýbat vše klem" že? :)
Hádám, že jde o WF a pictureBox. WF je docela omezen na vykreslování, myslím, že by to šlo udělat tak, žebys měl v událost _Paint metodu na vykreslení pozadí, která by měla dva parametry X a Y kam se má vykreslit, tohle X a Y bys měl jako private proměnou v té třídě a při klikání na klávesníci bys jen přpisoval hodnotu X a Y. V té události _Paint bys měl ještě jednu metodu, která by vykreslovala ten střed (co se nehýba) nezávisle na X a Y té třídy. :)

Nahoru Odpovědět  +1 14.5.2014 21:30
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Grospitsch
Člen
Avatar
Odpovídá na rwn
Grospitsch:

Ano, něco na ten způsob. Ale mám to přimo na formu, ale ta má taky metodu paint.
Takže bych normálně v paintu vykreslil obrázek, který bude mít pozici X,Y a ta se bude měnit ?
Je možné to udělat např. přes Bitmapu, jelikož by podle mne byl potom problém s objektama, které mám napevno daný na formuláři. Leda by se pohybovaly i ty objekty. A jelikož mám kolize vyřešené přes DrawRectangle bylo by toho hodně :D. Takže jestli by měl někdo ještě jiný nápad rád se přiučím.

I tak díky moc za radu.

Editováno 14.5.2014 21:51
 
Nahoru Odpovědět 14.5.2014 21:50
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Grospitsch
rwn:

Vykreslování přímo do Formu bych se vyvaroval, spíš si tam dej kontrolku pictureBoxu a kresli do ní. Událost _Pain je taková, že vykresluje svůj obsah pokud dojde k události _Pain a ten starý zahazuje, takže pokud bys v události _Paint měl metodu na vykreslení obrázku, tak by stačilo jí vykreslovat na proměnné souřadnice.
Objekty napevno na formuláři myslíš kontrolky? jako tlačítka atak? Jestli jo, tak ono je to tím, že je docela nestandartní kreslit přímo na Form. :))

Nahoru Odpovědět 14.5.2014 22:04
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Grospitsch
Člen
Avatar
Odpovídá na rwn
Grospitsch:

Myslím tím další obrázky/text přes graphics, dělám starou primitivní 2D rpg hru. Vím, je to dost vysoká laťka, ale to mne baví nejvíc a nejvíc se tím naučím. A jelikož zrovna probíráme formy tak vždy tvořím nějaké hry související s látkou na střední škole.

 
Nahoru Odpovědět 14.5.2014 22:12
Avatar
Grospitsch
Člen
Avatar
Grospitsch:

Tak jsem to zkusil pomocí toho obrázku, ale je to děsně zasekané. Obrázek má 5MB (3000x1600) a posouvá se prostě v opačném směru než je směr panáčka.

 
Nahoru Odpovědět 15.5.2014 15:14
Avatar
Grospitsch
Člen
Avatar
Odpovídá na Grospitsch
Grospitsch:

EDIT: chyba byla u mne, měl jsem přímou cestu v paintu, ale to zjevně načítalo znova a znova obrázek při změně souřadnic. Stačilo když se přednačtu obrázek v loadu a problém byl vyřešen vše běhá jak má. Ještě jednou děkuji rwn za nápad.

 
Nahoru Odpovědět 15.5.2014 15:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.