Diskuze: Špatné znaky v Textboxu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Špatné znaky v Textboxu American English version English version

Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
N-nojmi:

Zdravím, mám GridView ve kterém jsou sloupce jméno, číslo a oprávnění. Po kliknutí na řádku se informace z té řádky přepíší do textboxů nad Gridem, ale bohužel jméno se přepíše v případě že obsahuje 'á' nebo 'í' na taková to tvat: Tomáš neví co s tím?

if (e.CommandName == "Select")
            {
                int index = Convert.ToInt32(e.CommandArgument);
                GridViewRow selectedRow = GridView1.Rows[index];

                TextBoxJmeno.Text = Server.HtmlEncode(selectedRow.Cells[1].Text.ToString());
                TextBoxOsCislo.Text = selectedRow.Cells[2].Text.ToString();
                TextBoxOpravneni.Text = selectedRow.Cells[3].Text.ToString();


            }
Odpovědět 16.4.2015 14:01
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Štěpánek:

Já nevím, ale když jsem něco podobného dělal, tak místo vlastnosti "Text" té buňky jsem používal "Value"

Nahoru Odpovědět 16.4.2015 20:30
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
sadlomaslox25:

a proc tam pouzivas Server.HtmlEncode ? sak ten prepis dela to encode ktere prevadi nekompatibilni znaky do techto tvaru.

 
Nahoru Odpovědět  +2 16.4.2015 20:55
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
N-nojmi:

bohužel "Value" není na výběr a referenci na to nemohu přidat....

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 9:10
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Štěpánek:

Já to používám takto a funguje to.

TextBoxOsCislo.Text = GridView1.SelectedCells[2].Value.ToString();

na GridView mám nastaveno FullRowSelect.

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 9:24
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
N-nojmi:

"SelectedCells" chce referenci a FullRowSelect jsem nikde na Gridu nenašel .... bohužel

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 9:57
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Štěpánek:
GridView.SelectionMode = DataGridViewSelectionMode.FullRowSelect;

Výpisy do textboxů provádím buď na událost tlačítka, nebo na událost DGV SelectionChanged

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 10:01
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
N-nojmi:

dělám v NET Framework 2.0, je to možný důvod, proč to nemohu nastavit stejně jako ty?

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 10:08
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Štěpánek:

To nevím, ale nevidím důvod pracovat v tak starém Frameworku...
FullRowSelect se dá normálně nastavit i v designeru ve vlastnostech DataGridView...
Tak mě teď napadá, neděláš ty to v ASP.NET, žes tam používal to HtmlEncode?
Já celou dobu píšu o desktopu ve WinForms a WPF...

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 10:13
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
N-nojmi:

No to dělám ..... taky mě to napadlo, jestli se oba bavíme o stejné věci..... omlouvám se, moje chyba, měl jsem to na začátku upřesnit...

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 10:14
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
N-nojmi:

a kdybych nemusel nepracuji ve starém Frameworku..... :( bohužel

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 10:16
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Štěpánek:

jestli to není tajné, jaký je důvod to nedělat v novějším?

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 10:25
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
N-nojmi:

Na serveru není jiný nainstalovaný.....

Nahoru Odpovědět 17.4.2015 10:36
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.