Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:

Ahoj chci propojit DB s mojí aplikací ale pořád mi to píše:
An unhandled exception of type 'System.Data.SqlCli­ent.SqlExcepti­on' occurred in System.Data.dll

Additional information: Při vytváření připojení k serveru SQL Server došlo k chybě související se sítí nebo s instancí. Server nebyl nalezen nebo nebyl přístupný. Ověřte, zda je název instance správný a zda je SQL Server nakofigurován, aby povoloval vzdálená připojení. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Chyba při vyhledávání zadaného serveru či instance)

kód:
using System.Data.SqlCli­ent;
static void Main()
{
string connectionString = @"Data Source=D:\My folder\projek­ty\Game\Game\Da­tabase1.sdf";
SqlConnection cnn = new SqlConnection(con­nectionString);
cnn.Open();
}

Dík za odpovědi.

Odpovědět 26.1.2014 16:25
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Odpovídá na Dejvos
Michal Žůrek (misaz):

víš co, prvně jsem ti chtěl ten příspěvek zkopírovat aby sis ho znova přečetl, pak jsem si řekl, že by to bylo ode mě možná hnusné. Tak ti to řeknu takhle, problém ani nebude v počítači a databázi, ale v programátorovi, kterému to sice chybu napsalo (dokonce česky), ale on si ji prostě nepřečetl.

Píše ti to tam docela jasně, že ten server neexistuje nebo nefunguje. Tak si zkontroluj zdali je zapnutý, zdali je dostupný, zdali je jeho adresa v kódu napsaná dobře nebo třeba jestli nepotřebuje přihlášení.

Nahoru Odpovědět 26.1.2014 16:32
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:

Ahoj tak já jsem si kontroloval jestli je DB připojená a v DB exploreru to ukazuje že ano...Spojení jsem testoval a napsalo to že funguje...Přih­lášení jsem nenastavoval na heslo takže by to taky neměl být ten problém..Adresu jsem do kódu zkopíroval takže by měla být správná.Tohle jsem kontroloval asi 10x(možná špatně) a právě proto se ptám protože už fakt nevím kde mám chybu...Dík za odpověď a doufám že se to povede nějak vyřešit..Čau.

Nahoru Odpovědět 26.1.2014 20:07
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Avatar
Dejvos
Člen
Avatar
Dejvos:

Prosímtě mohl by ses na to kouknou a říct mi co mám špatně?
http://mojesoubory.funsite.cz/down.php
Ahoj a dík :-)

Nahoru Odpovědět 28.1.2014 20:28
Neodsuzuj někoho za to co něco neumí, ale uznávej ho za to co umí.Čest nade vše.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.