Diskuze: Spouštění aplikace ve WinXP

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Spouštění aplikace ve WinXP American English version English version

Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Zdravím. Mám dotaz. Jak docílit toho (pokud to lze), abych aplikaci vytvořenou ve VS2013 spustil ve WinXP? Ve vlastnostech mám nastaveno CPU x86, FW 4.0.3. FW 4.0.3 mám i nainstalovaný na PC s WinXP, ale aplikaci nespustím. Díky za rady.

 
Odpovědět 14.2.2015 12:37
Avatar
Odpovídá na Maros2470
sadlomaslox25:

co znamena pojem aplikaci nespustim? jakou chybu to vyhodi? jake knihovny tam mas pribalene? ma ten xp sp3?

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 16:11
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Maros2470:

Po spuštění aplikace mi vypíše: "Chyba při vykonávání programu!". Sp3 tam je. Zkouším nově dělat ve VS2013 Express, předtím jsem dělal ve VS2010. Zatím jsem jen na zkoušku udělal jen prázdné okno ve WPF. Knihovny tam nemám zatím žádné. Systém, ve kterém pracuji je Win7 64bit.

Editováno 14.2.2015 16:18
 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 16:17
Avatar
Odpovídá na Maros2470
sadlomaslox25:

skus prednout z .NET4 na .NET4CP (client profile. je osekany o nejake serverove funkce a min narocny na verzi systemu. pripadne posli screen takovou chybu sem este asi nevidel :). btw mas predpokladam nainstalovany na tech xp .NET 4 framework runtime.

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 16:26
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Maros2470:

NET FW 4 tam mám. Ve VS2010 jsem dělal aplikace v FW 4.0.3 a aplikace mi v XP fungovaly.
Tady je ta chyba:

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 18:18
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Maros2470:

Po spuštění mimo Total Comander to hlásí:

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 18:21
Avatar
Odpovídá na Maros2470
sadlomaslox25:

bud mas spatne nainstalovany .NET Framework nebo si spatne vybral tu platformu. skus aplikaci zkompilovat pod .NET 4 Client Profile a po te spustit na xp. taky zkontroluj jestli mas na tom xp skutecne .NET 4 FULL a ne jen CP. o jaky typ aplikace se jedna ? C# winform nebo WPF nebo C++ ?

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 18:44
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Maros2470:

Cílovou platformu mám x86, ale připadá mi, že to sestavuje jako 64bit aplikaci a proto to v XP nefunguje. Platforma mi nelze změnit je tam jen "Aktivní(Any CPU)". Dělám to C# WPF.
Viz obrázek vlastností:

Editováno 14.2.2015 18:55
 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 18:54
Avatar
Odpovídá na Maros2470
sadlomaslox25:

Zkus zmenit .NET framework na 4 Client profile.

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 18:57
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Maros2470:

Touž jsem taky zkoušel, je to pořád stejné

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:00
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Žůrek (misaz):

a překompiloval jsi to potom? Pokud nefunguje čtyřka, tak zkus 3.5, ta by pod XP měla fungovat na 100%.

Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:02
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Maros2470:

Už se to chytlo. Nastavil jsem NET na 4 Client profile. Předtím jsem měl 4.0.3 Client profile.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:03
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Díky za rady

 
Nahoru Odpovědět 14.2.2015 19:04
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.