Avatar
honza.krivanek:

Zdravím opět jeden asi triviální dotaz.
Ve visualfoxpro po sestavení exe se volá např. d:\app\app1.exe 23
v main.prg je prvni radka
lparam param1 kam se předá např ta 23 při volání
ve vb.net (jsem začátečník večný :-) )
jsem zkusil v procedury.vb , kterej je výchozí
**sub main(byval param1 as string)
'nejaketesty a pak
dim fm as new fmuvod
fm.showdialog()
end sub **
tak to nejde, s normalni main() bez parametru pak bezi.
Díky za nakopnutí.
Honza K.

Odpovědět 6.9.2014 9:02
i pád na hubu je pohybem vřed
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Odpovídá na honza.krivanek
Člen:

Nechces to ten kod dat code? (je to chaoticke)

Editováno 6.9.2014 9:08
Nahoru Odpovědět 6.9.2014 9:07
...
Avatar
Odpovídá na Člen
honza.krivanek:

Takhle to vypadá když jsem dělal pokus když exe se volá např. d:\app\app1.exe 23
Asi je špatně to jak jsem na to šel protože to už před kompilací hlásí chybu že není nalezen MAIN , když z té deklarace main odstraním v závorce ten parametr, tak to běží normálně. Prostě nevím jak převzít parametry při volaní exe
Module Procedury
Public dat_od As Date = Now
Public dat_do As Date = Now
Public nazevsouboru As String = ""
Sub main(ByVal parametr1 As String)
Dim fh As New Frm_grid_datumy
fh.Show()
Application.Run()
End Sub
END Module

Nahoru Odpovědět 6.9.2014 9:50
i pád na hubu je pohybem vřed
Avatar
Michal Žůrek (misaz):
byval param1 as string

je kravina, parametry příkazové řádky dostane v poli

byval param1() as string

dále se nauč používat funkci vložit zdrojový kód (viz. obrázek níže).

Nahoru Odpovědět  -1 6.9.2014 10:15
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
honza.krivanek:

Děkuji, jak jednoduché pořád se učím a polepším se s tím vkládáním kódu
H.

Nahoru Odpovědět 6.9.2014 10:39
i pád na hubu je pohybem vřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.