Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

Ahoj, mám takový problém, jsem začátečním v programování, ale když vytvořím program v C# (Visual studio 2012), tak na počítači ho spustím, ale když ho chci spustit na ntb, tak mi to napíšu chybu ve stylu "neplatná Win32 aplikace" . na ntb jsem překopíroval celou složku s projektem. Dalo by se ještě nějak jinak vytvořit program pouze jako EXE soubor, který bude obsahovat i txt soubor se seznamem slov (vytvořil jsem něco jako hru šibenice)? Doufám že jsem to zde napsal alespoň trochu srozumitelně

 
Odpovědět 8.4.2013 22:11
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

v projektu je bin a v tom debug.. do toho se ukládá soubor .exe který hledáš

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:15
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

ano, to vím, přes tohle jsem to spouštěl, ale když jsem ten EXE spustil na ntb a na druhém PC, tak to nešlo otevřít.

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:23
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

to je divné .. nemáš na svém počítači nějaký soubor (.txt nebo něco) který potřebuješ pro načítání těch slov do šibenice ? .. jestli to nemáš a nemáš to ani ošetřené tak ti program hodí chybu a nespustí se ..

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:26
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

jo to mám, mám tam soubor txt ve kterém jsou slova, a pak ještě obrázky pro vykreslování té šibenice. ale ten txt soubor je v té složce bin\debug, a v programu se mi načítá z této složky

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:29
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

a dáváš vše na ntb ?

popřípadě si můžeš zkontrolovat cesty k souborům .. a zkus si z debugu v tvém pc vzít soubory, dej si je třeba na plochu a zkus to spustit ..

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:39
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

jo na ntb jsem hodil uplně celou složku s projektem, nic jsem nepřejmenoval, prostě tak jak to spustím na PC tak to spustím i na ntb ale tam to nefunguje. a když na PC přetáhnu ten EXE soubor na plochu tak se hra spustí, akorát se nenčtou texty a ty obrázky šibenice, když překopíruju i obrázky tak všechno funguje bez problémů. sám nevím kde může být chyba.

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:52
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Petr Nymsa:

Nemáš čistě náhodou cestu k obrázkům a textům absolutně, něco ve stylu

C://Data/Další data/Data/Program/Obrázky/soubor.txt

Dále máš na ntb nainstalovaný .NET ? Ale to by jsi mít měl :)

Editováno 9.4.2013 7:07
Nahoru Odpovědět 9.4.2013 7:07
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

cestu k obrázků mám jako metodu>
FileInfo fi = new FileInfo (Application.E­xecutablePath);
return fi.DirectoryName;
a obrázky načítám tak, že zadám tu název té metody + "\\pictures\\"
takže v tom nevidím problém, ještě zkusím nainstalovat novější .NET. a uvidím třeba bude problém v tomhle. a díky, samo od sebe by mě určitě nenapadlo.

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2013 19:15
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Petr Nymsa:

Tak tedy takhle netuším kde by mohl být problém. Jenom prosím pro příště využj tlačítka odpověď a pro vložení kódu zde máme tag code :)

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 19:17
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

přeinstaloval jsem na .NET, a ve visual studio jsem nastavil ten program aby používal ten .NET 4 který mám na ntb, a po otevření toho exe souboru je v chybě napsaná cesta toho souboru H:\...\bin\Re­lease\Sibenice­.exe není platná aplikace typu Win32. tohle se mi zobrazovalo i před tím. i když to spustím ze složky \bin\Debug\Si­benice.exe, neexistuje ještě nějaká jiná metoda jak by šel ten program vytvořit?

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2013 19:36
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Honza Bittner:

zkus si stáhnou nějaký C# program z DEVBOOKU a zkus to spustit na NTB.. jestli to pojede tak máš pravděpodobně chybu v kódu ..

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 19:40
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Michal Žůrek (misaz):

Dej si ten soubor do aplikace a nech skompilovat do exe. Je to trochu složitější... Možná pro toto napíšu nějaký článek.

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 19:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
dbarvik:

tak vyzkoušel jsem jeden program > http://www.itnetwork.cz/…c-kalkulacka , a ten na ntb rozjedu. zkoušel jsem i ten můj program poslat jednomu kámošovi, a on to rozjel taky, na WIN 7, ale má tam taky nainstalované visual studio 2010. tak nevím jestli ten můj program potřebuje aby bylo to Visual studio nainstalované, ale zdá se mi to jako blbost.
Misaz: co máš na mysli, že mám ten soubor dát do aplikace a zkompilovat do exe?

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2013 20:10
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Honza Bittner:

Visual studio nepotřebuješ mít nainstalované ..

Jestli sis aktualizoval .NET tak jedině chyba v kódu .. ?

nwm .. zkus poslat kámošům(kamosi >= 2) program a když jim půjde tak máš chybu v notebooku, když jim nepůjde tak máš chybu v programu ...

Editováno 9.4.2013 20:20
Nahoru Odpovědět  +1 9.4.2013 20:19
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Michal Žůrek (misaz):

Pokud ten textový soubor načítáš z pevné cesty a ten soubor tam není, tak ti to vyhodí neošetřenou vyjimku.

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 21:00
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
dbarvik:

textový soubor a obrázky načítám ze složky bin\debug, a "počátek" cesty je proměnlivý, proto tam mám

FileInfo fi = new FileInfo (Application.ExecutablePath);
return fi.DirectoryName;

zítra to zkusím ještě ve škole na dalších 4 ntb od kámošů, kteří 100% neprogramují, takže nebudou tam mít nějaký podobný program jako visual studio, a uvidím jestli to pojede. jinak zatím všem děkuji za odpovědi

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2013 21:19
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Oni nemusí mít Visual Studio, ale musí mít příslušný .NET Framework, přesně ten který sis vytvářel při zakládání projektu.

Pokud to načítáš bin\debug, tak musíš na další pc zkopírovat ten exe soubor a do stejné složky ještě dát složky bin\debug, do těch teprve dáš ten txt soubor.

Pošli mi do soukromých zpráv celý zdroják a já ti to opravím, nebo řeknu kde přesně je problém.

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 21:26
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na dbarvik
Michael Olšavský:

Nemas nahodou na notebooku 32x bitove (x86) windows? Je mozne, ze kompilujes program pro 64x a proto ti na ntb nenede a na ostatnich ano.

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2013 22:20
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
dbarvik:

nastavení kompilace mám na Any CPU, takže v tom by neměl být problém (Doufám)

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2013 6:49
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

Tak zkoušel jsem to na 4 jiných PC, všechny systémy byly 32 bit, a všechny měly nainstalované .NET 4, a pouze na dvou jsem program spustil (ten co byl zkompilovaný pro .NET 4, NET 4,5 nefungovalo ale to se dalo čekat) na ostatních to taky psalo stejnou chybu že není platná aplikace typu Win32

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2013 12:25
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na dbarvik
David Čápka:

Pokud ti to psalo, že to není platná aplikace, snažil jsi se spusti x64 exe na x86 systému.

Nahoru Odpovědět 10.4.2013 12:35
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Doufám, že se dožijeme doby, kdy aplikace se budou distribuovat pro virtuální procesory. Instalace bude spočívat v kompilaci do nativního kódu daného procesoru, případně jeho přímé interpretace. Podle mne by to byla skvělá ochrana proti malware.

Nahoru Odpovědět 10.4.2013 12:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
dbarvik
Člen
Avatar
dbarvik:

ani nevím jak, hrál jsem si s visual studiem a poád dokola jsem kompiloval, a zkoušel na ntb. nakonec jsem to na ntb spustil, a vše proběhlo bez problému, hra funguje, ale nevím kde byla chyba že to nešlo. jinak všem moc děkuji za odpovědi.

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2013 18:48
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.