Diskuze: TabControl a vytváření Pages

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) TabControl a vytváření Pages American English version English version

Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:

Ahoj lidi,
potřeboval bych poradit, jak bych mohl používat stejnou komponentu u několika stránek u TabControl kontejneru.
Ty stránky nechci mít zadefinované již při startu programu, ale aby uživatel si je mohl libovolně přidávat. Chci do všech těch stránek přidat pictureBox, ale jelikož nevím kolik jich bude, tak chci aby všechny měli společný, ale obsah toho pictureBoxu se měnil pouze při změně stránky.
Za každý nápad, jak to udělat budu vděčný.
Díky, Kaczmi.

 
Odpovědět 14.10.2014 17:29
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Michal Štěpánek:

Mohl bys to trochu upřesnit? Co konkrétně by to mělo dělat a k čemu to má sloužit? Třeba by se to dalo pak řešit nějak efektivněji...

Nahoru Odpovědět 14.10.2014 19:57
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Michal Žůrek (misaz):

umíš pracovat s kolekcemi? ono to celé zakládá na nich.

Nahoru Odpovědět 14.10.2014 20:04
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Lukáš Křehula:

Inu, vytvořil jsem si kontejner TabControl.
Takhle to vypadá: http://www.c-sharpcorner.com/…Control1.gif
A chtěl bych, aby si uživatel mohl vytvořit další Page, ve kterém si bude moct navrhnout tabulku. Každopádně, ten další Page se musí vytvořit a přidat do něj komponentu. Jelikož předem neznám počet těch Pageů, tak tím pádem neznám ani počet komponentů, kterých budu muset vytvořit, tak chci použít pouze jednu pro všechny, kde pouze budu měnit obsah/hodnoty.
Program má v konečné verzi sloužit jako editor, databáze a fotogalerie vín.

 
Nahoru Odpovědět 14.10.2014 20:08
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Lukáš Křehula:

Ano, kolekce jsem se učil nedávno. Jen potřebuji nějaký nápad, jak to udělat.

 
Nahoru Odpovědět 14.10.2014 20:09
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Michal Štěpánek:

A jsi si jistý, že TabControl je na toto vhodné řešení? Údaje o těch vínech se budou uchovávat v nějaké DB, tak by na to stačil nějaký DataGridView a detaily o konkrétních vínech (+ samozřejmě možnosti editace a přidávání) bych zobrazoval po výběru z toho DGV v nějakém jiném Formu...

Nahoru Odpovědět 14.10.2014 20:30
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Lukáš Křehula:

Původně jsem o tom přemýšlel taky, ale TabControl i tak má něco do sebe. Chtěl bych, aby se v tom programu orientovali i naprostí laici a TabControl je krásně přehledný, víš na co kliknout a tak. Ale možná svůj první úsudek změním :)

 
Nahoru Odpovědět 14.10.2014 20:59
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Michal Štěpánek:

Když už TabControl, tak bych ho použil pouze na rozlišení např. kategorie suchá, sladká apod. a v jednotlivých Pagesách bych dal ten DataGridView a zobrazil jednotlivá vína té konkrétní kategorie...

Nahoru Odpovědět 14.10.2014 21:42
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.