Diskuze: TextBox v inej triede

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) TextBox v inej triede American English version English version

Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Ak si vo forme nastavim textbox ako internal a v nejakej triede dajme tomu Class1 chcem len kontrolovat ten textbox tak nechce sa mi zobrazit v tej triede ten textbox. Konretne som nastavil na internal textbox jeho modifikator a v triede Class1 som si pisal :

Form.textbox;

ale takto to nechce fungovat. Kde je problem ?

 
Odpovědět 5.3.2014 14:07
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
rwn:

Já myslím, že je to asi tím, že ke kontrolkám nejde přistupovat jinak než z formu. Co konkrétně bys chtěl na tom textBoxu kontrolovat? Ono není nic lehčího než si udělat metodu ve formu, která si vezme paramtr z té tvojí třídy a nastaví podle toho textbox.

Nahoru Odpovědět 5.3.2014 14:24
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Žůrek (misaz):

musíš si ten form předat do té třídy.

Nahoru Odpovědět 5.3.2014 14:31
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tayson
Jan Vargovský:

Textbox není statický, ale instanční.

 
Nahoru Odpovědět 5.3.2014 14:34
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

No to je síce fajn ale potreboval by som to ako to spraviť

 
Nahoru Odpovědět 5.3.2014 20:46
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
rwn:

A co konkrétně si chceš v té třídě kontrolovat na textboxu?

Nahoru Odpovědět 6.3.2014 1:17
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tayson
Jan Vargovský:

Chtěl si vědět kde je problém a né jak ho vyřešit :D

Každopádně si prostě předej jeho referenci a pak si s ním můžeš dělat co chceš. Postni sem kód a pomůžeme ti.

 
Nahoru Odpovědět 6.3.2014 1:56
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Tady toto není tak jednoduché, protože třída nemá do formu co hrabat. Pokud neumíš základy OOP tak tady toto nikdy nevyřešíš. OK opomeneme že ti to tady někdo celé pošle. Odpověď si ode mně dostal už v 3 postu.

Nahoru Odpovědět 6.3.2014 6:30
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

No ano problem uz viem kde je ... ale ked som si spravil button vo forme a nastavil som jeho modifikator na internal a potom som si v triede class1 napisal : Form.button==....
tam som len v triede porovnaval ci je button true alebo false, ale takto mi to nefunguje s textboxom .... ale potreboval som v tej triede ak je prelneny textbox ho zmazat ... a v inom prispevku mi jeden chalan poradil nech pouzijem udalost a to sa mi zda celkom rozumne

 
Nahoru Odpovědět 6.3.2014 10:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.