Avatar
lopi.trucker
Člen
Avatar
lopi.trucker:

dobrý den c# guru, mám dotaz, máte někdo zkušenosti s tiskovými výstupy? Hlavně jak si vytvořit např. fakturu, aby bylo na místě tam kde chci to co chci? Jak toho docílit a jaký je nejjednodušší postup? Vůbec mě nenapadá jak mám na to jít. Popřípadě zda by někdo neudělal nějaký tutoriál, protože když jsem se snažil něco najít na rádci googlu, tak jsem nepochodil. Našel jsem samé volání různých tisových dialogů atd., ale nic o tom jak v čem si stránku navrhnout a rozložit. Poradil by někdo? Předem díky za nápady a názory.

 
Odpovědět  +1 14.6.2013 12:02
Avatar
Odpovídá na lopi.trucker
Luboš Běhounek (Satik):

Zkus pogooglit slovo report ve spojistosti s C# a tiskem, např. MSVS 2012 (nevím, jak starší) má už předpřipravenou šablonu (Add -> New Item -> Visual C# Items -> Reporting -> Report), kde si nataháš různé prvky, nastavíš chování a nabinduješ data.

Nahoru Odpovědět  +1 14.6.2013 12:17
:)
Avatar
lopi.trucker
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
lopi.trucker:

hm zkoušel jsem něco najít, ale bez úspěchu poradíte někdo? Všude jsem našel jen propojení s databází. :@

 
Nahoru Odpovědět  +1 24.6.2013 22:49
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na lopi.trucker
Kit:

Chceš to snad dělat bez databáze?

Nahoru Odpovědět 24.6.2013 22:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na lopi.trucker
Luboš Běhounek (Satik):

databaze nutna neni, staci jen tu sestavu napojit na datasource, ten muzes naplnit ruzne, nejen z db :)

Nahoru Odpovědět  +1 24.6.2013 22:54
:)
Avatar
Odpovídá na Kit
Luboš Běhounek (Satik):

Proc by mel kazdy na vsechno neustale pouzivat databaze? :)

Nahoru Odpovědět  +1 24.6.2013 22:56
:)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Kit:

Protože s databází je práce pohodlnější a spolehlivější, než když si to programátor šmoulí podle vlastního formátu.

Dodávám, že databáze nejsou jen MySQL a MSSQL...

Nahoru Odpovědět 24.6.2013 23:00
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
lopi.trucker
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
lopi.trucker:

Nevidím proč to honit ještě přes něco, když mám form a z něj potřebuji ty data naposílat do reportu, nebo prostě si nějak udělat tiskový výstup. Už mi bylo navrhnuto napsat si metodu, která převede form na A4, což se mi zdá biti trochu nešťastné řešení.

 
Nahoru Odpovědět 25.6.2013 0:28
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na lopi.trucker
David Čápka:

Na tisku není nic složitého, jen kreslíš na plátno. Jediná věc je si přepočítat rozměry podle DPI tiskárny. Tisk se v C# dělá oddědědím z PrintDocumentClass - http://msdn.microsoft.com/…ocument.aspx

Nahoru Odpovědět 25.6.2013 9:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Luboš Běhounek (Satik):

v .net jsou na tisk dokumentu primo tiskove sestavy, je to o neco malo elegantnejsi nez tisk platna, proste si vytvoris nejaky vzor, pak tomu priradis datasource s daty a ono se to samo dosadi a vytiskne.

Nahoru Odpovědět 25.6.2013 9:33
:)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
David Čápka:

Aha, dobře :) Na to plátno by to ale měl zvládnout načmárat, je to jednoduché.

Nahoru Odpovědět 25.6.2013 9:37
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
lopi.trucker
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
lopi.trucker:

Tak to mě asi neznáš :O. Kde to plátno najdu? Kucííí jednoduše, dřív jsem si psal formuláře v reader akrobatu, tam jsem si importoval pozadí, na které jsem si naházel textBoxíky atd. udělal k tomu v Javě obslužný kód a bylo to. Jenže to není nijak chráněno, tak jsem se rozhodl že to přeplácám do exe. Vzhledem k tomu, že je c# slátanina Java a c++ jazyka, tak to vyhrálo. Téměř vše co jsem potřeboval jsem se naučil na netu, ale nikde nemůžu najít tutoš na vytvoření tiskového výstupu. Tak hledám ten nejjednodušší postup. Proto jsem se obrátil na toto fórum, protože doufám že Vy c# guru mi poradíte. A ještě jednou kde najdu v tom studiu to plátno? Jsem tak trochu LAMA v ovládání a kde co najít ve studiu ;(

Editováno 25.6.2013 13:55
 
Nahoru Odpovědět 25.6.2013 13:54
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Jan Vargovský:

Jednoduše si vytvoř bitmapu(třída Bitmap) a do ní čmárej, co jen potřebuješ. Abych trošku poradil, tak třeba takto:

Graphics g;
// Někde do konstruktoru si dej:
Bitmap bmp = new Bitmap(ClientRectangle.Width, ClientRectangle.Height);
g = Graphics.FromImage(bmp);
g.DrawLine(Pens.Black, Point.Empty, new Point(100,100)); // Takhle pak budeš jednotlivé věci malovat
 
Nahoru Odpovědět  +1 25.6.2013 14:40
Avatar
lopi.trucker
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
lopi.trucker:

Tak jsme se trochu nepochopily. Já si chci udělat šablonu, která když dá někdo v mojí aplikaci tisk se vytiskne a do které se doplní data z formuláře. Např. kdybych měl na formu jméno, příjmení, adresu a chtěl to vytisknout např. do faktury. Né si někde něco kreslit. Na toto mám v PC malování :D když se budu nudit.

A zde je moje otázka jak a kde, nebo jakým stylem si tuto šablonu připravit, v čem si ji navrhnout, nebo jak vůbec na toto jít? Má VS2010 nějakou takovou možnost, kde si to připravit?

Jak jsem psal výše doposud jsem si dělal takový to interaktivní formulář v pdf. Kde človíček vyplnil textbox a když dal tisk tak se mu to vytisklo i s tím pozadím. A tohle se snažím vyřešit, jak a kde, nebo jakým stylem si tuto šablonu připravit, v čem si ji navrhnout, nebo jak vůbec na toto jít? Má VS2010 nějakou takovou možnost, kde si to připravit?

Zkoušel jsem i na formu nastavit pozadí formu, kam jsem si dal obrázek na něj nasázel komponenty. Jenže byl problém při změně velikosti formu se mi to celé rozhodilo. Možnost by byla ve WPF, ale tady nehovím xml.

Tak doufám, že jsem to vysvětlil srozumitelně.

Ještě jsem přemýšlel nad PDFSharpem, ale tady musím zase přibalit pdf soubory. A buď je zazipovat s heslem, nebo něco takového s nimi udělat. A zase pokud budu posílat data do pdf tak je (ty pdf) musím někam rozbalit.

Editováno 25.6.2013 15:40
 
Nahoru Odpovědět 25.6.2013 15:38
Avatar
lopi.trucker
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
lopi.trucker:

O tom vím, to jsem si již zkoušel. Děkuji za ochotu. Ale mě jde spíš o něco jiného, když budu mít form tohoto tipu:

Jméno: TextBox1
Příjmení: TextBox2
Adresa: TextBox3

a dám tisk, tak aby se mi tyto údaje vytiskly např. do složenky tipu A.
Pokud někdo neví jak vypadá tak mu pošlu obrázek mailem :D.
Pomocí této metody, kterou jsi mi poslal se mi vytiskne na papír toto:

Jméno: TextBox1
Příjmení: TextBox2
Adresa: TextBox3

A já řeším aby se mi vytisknul prostě ten mustr (složenka A, faktura atd.) plus data z textboxů. Nechci tisknout formulář. A tento kód tiskne jen ten form. Nevíte náhodou jak to řeší např. účetní systém pohoda, nebo nějaký poštovní systém, který má nějakou databázi klientů a toto jen doplňuje do předem připravených složenek faktur atd.? Doufám jen, že toto všechno někdo nepsal pomocí kódu a pomocí metody "graphic" a vykreslení jednotlivých čar a toho všeho :X ;(.

 
Nahoru Odpovědět 26.6.2013 15:22
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Jan Vargovský:

Jo takhle, no 5 sekund "googlovaní" http://slozenky.i-jarmark.cz/index.html
(Možná to bylo proto, protože na tyto věci je ideální PDF - ale odkázalo mě to tu a je to asi přesně co potřebuješ)
Já to teda neinstaloval, ale podle vzhledu je to to, co potřebuješ a jestli si to chceš naprogramovat sám, tak to myslím zvládneš :) jako inspirace to myslím stačí

Editováno 26.6.2013 15:49
 
Nahoru Odpovědět 26.6.2013 15:47
Avatar
schomi
Člen
Avatar
schomi:

přidávám se k žádosti o vytvoření nejakeho tutoše, asi na práci s reporty. Mám stejný problém, chci aby muj program vzal zvolene polozky z listboxu (výrobky, cena, gramy) a vygeneroval např do druhého okna k výrobkům cedulky, resp štítky, nebo teda cenovky.

Nevim ale jen na generovani naformatovanych cedulek tak jak je potřebuju. Chci je sázet do A4 a pokud jich bude víc tak aby se hodily na další stránku:(

 
Nahoru Odpovědět 1.8.2013 9:47
Avatar
lopi.trucker
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
lopi.trucker:

i já se připojuji k žádosti o tutorial, bud na rporty nebo na pdf. musim asi rozebrat nejakej program, abych zjitil jak na to :-( , nebo pomuze nekdo?

 
Nahoru Odpovědět 1.8.2013 22:31
Avatar
rosssak
Člen
Avatar
rosssak:

Přesně toto řešení také hledám.. Pohlo se to od té doby nějak? Nějaký tutoriál?

 
Nahoru Odpovědět 12.12.2013 14:56
Avatar
rosssak
Člen
Avatar
rosssak:

Tak jsem věnoval dost času na to, abych nakonec potvrdil již zde zmiňované řešení.. a to využít Profesional verzi VS, kde jsou již implementovány nástroje ReportViewer a CrystalReports. Tisková sestava na tvorbu štítku, nebo podobně je pak poměrně jednoduchá věc.

 
Nahoru Odpovědět 16.12.2013 6:26
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.