Avatar
fejjaaas
Člen
Avatar
fejjaaas:

Zdravím vás, před pár měsíci jsem začal programovat v C# a nedávno jsem narazil u Dictionary na více klíčů, které profesor zadával pomocí Tuple. Já programuji v SharpDevelop a Tuple mi nefunguje, nevím kde je chyba. Máte s tím někdo zkušenosti?? Jak to mám obejít?? Nebo musím mít nainstalované VisualStudio?? Děkuji vám mnohokrát! Fejas

 
Odpovědět 17.12.2012 17:14
Avatar
Odpovídá na fejjaaas
David Jančík [sczdavos]:

Co to znamená, že to nefunguje? Trošku lepší popis problému a předložení snahy by to chtělo ;)

IDE na tohle nemá vliv. Třída je součástí .NET balíčku od verze 4.5. Podívej se jestli máš v PC tuto verzi nainstalovanou a zda pod touto verzí máš vytvoření program, kde chceš tuto třídu použít.

Nahoru Odpovědět 17.12.2012 17:29
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na fejjaaas
Kit:

Snad mi David Čápka odpustí, když sem hodím první link, který mi vypadl z Googla:
http://stackoverflow.com/…s-in-c-sharp

Nahoru Odpovědět 17.12.2012 17:36
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na fejjaaas
matesax:

Tuple je jen readonly - řekl bych, že chceš struct...

 
Nahoru Odpovědět 17.12.2012 18:13
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

To s tím přece vůbec nesouvisí.

Nahoru Odpovědět 17.12.2012 18:25
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
fejjaaas
Člen
Avatar
fejjaaas:

Omlouvám se, budu se snažit problémy více přiblížit. Se žádnou třídou mi SharpDevelop nikdy nedělal problémy jako s Tuple. Například zde:

Dictionary<Tu­ple<byte, byte, byte, byte>, string> magn = new Dictionary< Tuple<byte, byte, byte, byte>, string >();

Je to součást programu a při spuštění...Název typu nebo oboru názvů Tuple nebyl nalezen (pravděpodobně jste neuvedli direktivu using nebo odkaz na sestavení).

Problém je mi jasný již před spuštěním, program mi Tuple automaticky vůbec nedoplňuje, s ničím takovým jsem se zatím nesetkal. Přitom v hlavičce mám vždy using.System;. No ohledně té mé verze si nejsem jist, já mám Windows 7 a ty mají mít už zabudovaný tento .NET v sobě nebo ne?? Děkuji a ještě jednou se omlouvám, že jsem to lépe nepopsal. Snad mi třeba poradíte jak vyřešit tento problém :-) Fejas PS: Kde zjistím aktuální verzi .NET co mám v pc?? Ještě jednou děkuji.

 
Nahoru Odpovědět 17.12.2012 22:04
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.