Diskuze: UDP adresa

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) UDP adresa American English version English version

Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Zdravím,
zkouším poslat paket ze serveru ke klientovi (bez toho, aniž by klient poslal první paket serveru), všechno zadávám ručně, jenže mám problém s tím, že paket nepřijde, podle mě je to špatnou adresou, lze nějak vypsat stávající adresa, na kterou se PC z venku může připojit, resp. adresa, která bude pakety přijímat? Nebo se na to musí jinak? Díky za odpovědi!

 
Odpovědět 15.3.2013 18:18
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Kit:

Pokud klient sedí za NATem, tak moc šancí nemáš. Navíc superdémon na klientovi musí tento paket přesměrovat do aplikace a to se na klientovi musí nejprve nastavit.

Nahoru Odpovědět 16.3.2013 10:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Tak se zkusím zeptat jinak, možná je i jiná možnost. Jak mám komunikovat s webem a klientem? Klient pošle HTTPS, web to zpracuje a nějak odpoví, ale potom potřebuji, aby web poslal něco klientovi sám, přes PHP odeslat paket umím, ale právě nevím tu adresu kam ten paket má odeslat, to by mu třeba aplikace sdělila předem, jenže co mám webu odeslat z aplikace? Toť otázka ..

 
Nahoru Odpovědět 16.3.2013 12:04
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Petr Nymsa:

Pokud klient pošle HTTPS, server by měl znát surce adress. Díky tomu by jsi měl vědět kam to poslat zpátky... i když tady bude hrát roli, kde "sedí" klient a kde je server.... možná se zcela pletu, kažodpádně napadlo mě tohle

Nahoru Odpovědět 16.3.2013 12:14
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Ano, můžu zjistit jeho IP Adresu pomocí $_SERVER, ale to je tak asi všechno a navíc jsem zkoušel paket odeslat i ručně, kde jsem tu svojí IP zadal a poté jsem čekal, jestli přijde, první v samotné aplikace (nic) potom přes wireshark, jestli ho nebere náhodou jiná app a taky nic.

Každopádně myšlenka dobrá, zkusím se na to podívat trochu víc.

Editováno 16.3.2013 12:25
 
Nahoru Odpovědět 16.3.2013 12:22
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Petr Nymsa:

No měl by jsi komunikovat pomocí TCP, protože má kontrolu přichozích a odchozích packetů resp. dat. IP hlavičce 100% nalezneš jak destination tak source ip. Nikdy jsem s tím nepracoval , vím poze teoreticky. Pokud to ovšem, jak psal Kit, je za NATem, tak bude problém, budeš muset překládat adresy a bůh ví co ještě

Nahoru Odpovědět 16.3.2013 12:46
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

No tybrďo .. vyřešil jsem teď asi 10 problému jednou věcí a tou je webbrowser + mi otevřela dalších 10 možností

 
Nahoru Odpovědět 16.3.2013 15:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.