Avatar
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Zdravím, potřeboval bych uložit do proměnné, s proměnným názvem hodnotu. Ze všech nalezených rad zatím žádná nefunguje, jde to vůbec udělat?

 
Odpovědět 23.11.2015 16:33
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Co to je proměnná s proměnným názvem?

http://stackoverflow.com/…g-reflection

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 16:52
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Například mám proměnnou x a y. A pomocí třetí proměnné(string), která je název proměnné(x nebo y) bych určil do, které z těchto dvou proměnných chci ukládat hodnotu.

 
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 16:59
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Radovan Von-Nōis Jaroň
Milan Křepelka:

Tedy odpověď najdeš v odkazu v předchozím komentáři. Tedy nepůjde o proměnné, ale o property na určitém objektu.

Nebo můžeš dělat Dictionary<string, tvujCilovyTyp> asi nějak takhle

string mujIndexer = "x";
Dictionary<string, int> mujDynamic = new Dictionary<string, int>();
mujDynamic.Add("x", 0);
mujDynamic.Add("y", 0);
mujDynamic[mujIndexer] = 33;

Console.WriteLine("{0}", mujDynamic[mujIndexer]);
 
Nahoru Odpovědět 23.11.2015 17:22
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Bohužel žádná z těchto variant mi stále nefunguje, možná dělám něco špatně.

    Public test As String = "test-1"

Sub Main()
       Dim myobject As New Object

        myobject.GetType().GetProperty("test").SetValue(myobject, "Test", Nothing)

        MsgBox(test)
End Sub
Editováno 24.11.2015 8:15
 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 8:14
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Možná vůbec nevíš co děláš...

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 8:17
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Radu máš před očima. To že nechápeš její podstatu je námět ke vzdělávání.

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 9:14
Avatar
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Ano zmíněný odkaz sem si dokázal najít i sám ovšem mi stejně ani nepasuje do toho co potřebuji. Promiň, ale k čemu potom toto forum je, když bych se nemohl na nic zeptat?

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 9:29
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Já ale neříkám, že se nemůžeš ptát. Já jenom říkám, že nepoužíváš hlavu a nesnažíš se jít do podstaty věci.

Jina bys přeci nemohl napsat

MsgBox(test)

a pozastavit se na tím že ti "to" nefunguje. To je jasný že ti "to" nefunguje. Nicméne to funguje jak má, jenom to není "to" co potřebujš. Snaž se pochopit co to ten kód znamená.

Nebo zkus to s tím Dictionary, je to vlastně hotový, jen to správně uchopit.

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 9:47
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Proč bych nemohl napsat Msgbox(test) ? test je přece proměnná

 
Nahoru Odpovědět 24.11.2015 9:52
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.