Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Zdravim
Neviete mi niekto poradit ked mam form aplikaciu do ktorej som si pridal serviec-based batabase a mam vytvorene tabulky a chcem zapisovat do nich data a nefunguje mi to. Kod mam spraveny takyto:

SqlConnection cn;
cn = new SqlConnection(global::WindowsFormsApplication1.Properties.Settings.Default.DatabaseConnectionString);

try
            {
                string sql = "INSERT INTO Diela (ID, title, description, creator) values ('" + identifier + "', '" + title + "', '" + description + "', '" + creator + "')";
                SqlCommand sql_command = new SqlCommand(sql, cn);
                cn.Open();
                sql_command.ExecuteNonQuery();
            }
            catch (Exception ex)
            {

            }
            finally
            {
                cn.Close();
            }
 
Odpovědět 18.3.2015 16:13
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tayson
Jan Vargovský:

Definuj "nefunguje mi to"...

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 17:19
Avatar
Odpovídá na Tayson
sadlomaslox25:

to bude zase klasika ze se ti data zapisuji do databaze ktera je ve slozce bin a ktera se kopiruje/prepisuje znovu pri kazdem buildu.

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 17:25
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Tayson:

To neni zi pri kazdom builde .... to ked program skonci svoju pracu tak potom ked sa pozriem vo visual studiu a dam zobrazit data v tabulke tak su prazdne skratka tam neuklada nic.

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 19:00
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

Když pominu nepoužití parametrů v dotazu, jsi si jistý, že v těch proměnných, co se mají uložit skutečně jsou nějaká data?

Nahoru Odpovědět 18.3.2015 19:29
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Tayson:

Ano som si isty pretoze pred tym som to zapisoval do CSV .... len teraz to chcem do DB takze miesto zapisu do CSV som tam dal ten kod ktory je vyssie a tie iste premenne chcem zapisat do DB

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 19:30
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

a nemáš třeba v té DB to ID nastaveno jako auto_increment? Pak by se vůbec v dotazu nemělo objevit...

Nahoru Odpovědět 18.3.2015 19:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Tayson:

Nie to nemam to ID je uplne nieco ine a neni to auto increment... nasiel problem v tom ze som pouzil iny connection string ... ale neviem preco nefunguje ten ktory mam tam napisany.
Pouzil som tento:

SqlConnection cn;
cn= new SqlConnection(@"Data Source=(LocalDB)\v11.0;AttachDbFilename=C:\Users\blabla\Documents\Visual Studio 2013\Projects\WindowsFormsApplication1\WindowsFormsApplication1\Database.mdf;Integrated Security=True;Integrated Security=True");

Teraz ale je problem taky ze ked ten program spravim vlastne bude dajme tomu na ploche a este vedla neho dam aj ten subor teda tu dababazu subor ktory s koncovkou .mdf tak uz to nebude fungovat lebo cesta je tam napevno... neviete mi poradit ako by som to riesil ?

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 19:48
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

Místo té pevné cesty dej |DataDirectory|, pokud budeš mít tu databázi ve stejném adresáři s aplikací...

cn= new SqlConnection(@"Data Source=(LocalDB)\v11.0;AttachDbFilename=|DataDirectory|\Database.mdf;Integrated Security=True;Integrated Security=True");
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 19:54
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Tayson:

Nefunguje to s tym DataDirectory

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 20:42
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Tayson:

Ide to ospravedlnujem sa spravil som chybu ja :)

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2015 20:47
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.