Diskuze: urovně

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) urovně American English version English version

Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:

Zdravím všechny, chtěl bych pomoct s následujícím problémem. Už v několika aplikacích jsem viděl rozdílné práva pro různé uživatele, která byla určitým způsobem zakomponována do databázové tabulky. Jak se tohle řeší?? neměl by někdo nějaký vzorový příklad, aplikaci s databázi? je to pro WF. Děkuji moc

 
Odpovědět 8.3.2015 10:56
Avatar
Michal Štěpánek:

Nevím, jestli je to správně, ale já to řeším přes uživatelské role. Aplikaci řeknu, která role má na co oprávnění a pak jen přiřazuju uživatele do rolí...

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 12:49
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Michal Štěpánek:

zapomněl jsem dát "odpovědět"...

Nahoru Odpovědět 8.3.2015 12:49
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
martin.vip:

A to si ty role nějak nadefinuješ? Takže databázi k uložení uživatelů, přístupů atd nepoužíváš?

 
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 18:06
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Michal Štěpánek:

Mám tabulky Roles, Users, UserInRole, nadefinuju si role, v programu nadefinuju kam která role může a uživatele pak přiřazuju v té tabulce UserInRole. V podstatě jsem si ten systém převzal z ASP.NET...

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 8.3.2015 18:24
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
martin.vip:

ano to mě taky napadlo jakoby to převzít z asp.net ale jak to pak řešíš v aplikaci? Řekněme že nechceš umožnit běžnému uživateli ukládání, tak pomocí nějaké podmínky? Nebo na to máš vytvořenou funkci?

 
Nahoru Odpovědět 9.3.2015 12:42
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Michal Štěpánek:

Jen prostě umožním pomocí podmínek nějaké roli ukládat. Pokud je uživatel v "té" roli, ukládat může, jinak ne.

Nahoru Odpovědět 9.3.2015 12:44
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:

Jo zkusím to touhle cestou...

Nemohl bys mi prosím dát sem kus kodu s tou podmínkou, nebo poslat zdrojáky? Díky

 
Nahoru Odpovědět 9.3.2015 12:57
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Michal Štěpánek:

Já nevím, jestli to řeším správně, ale jenom "oIfuju", jestli je uživatel v té roli a buď povolím nebo zakážu nějaké tlačítko

Nahoru Odpovědět 9.3.2015 13:13
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:

jj jasně... šlo mi jen o to udělat si představu na reálném kodu.

 
Nahoru Odpovědět 9.3.2015 13:16
Avatar
Odpovídá na martin.vip
Matyáš Černohous (Matesak):
if(UserInRole == Guest)
        {
            Button1.Enabled = false;
        }
        else if(UserInRole == Admin)
        {
            Button1.Enabled = true;
        }

        else
        {
            MessageBox.Show("Nemáte dostatečné povolení");
        }
Editováno 9.3.2015 16:52
 
Nahoru Odpovědět 9.3.2015 16:51
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:

jo, ale co když máš aplikaci o několika formech, a x prvcích, které jsou pro různé uživatele přístupné, nebo ne... To budeš u každého otevření formu, události nebo akci ověřovat uživatele?

 
Nahoru Odpovědět 9.3.2015 16:55
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.