Diskuze: Úvodní obrazovka

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Úvodní obrazovka American English version English version

Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Ahoj! Mám tady další dotaz. Chtěl bych na začátek svého programu přidat logo, které by po pár vteřinách zmizelo a zobrazil by se program. Mám na mysli něco takového jako je v příloze. Byl by někdo tak hodný a úplně by mi popsal jak na to? Mám Visual Studio 2013. Díky moc.

Editováno 10.4.2015 20:52
 
Odpovědět 10.4.2015 20:52
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Michael Škrášek:

proč jednoduše nedát na začátek nový okno s obrázek / logo, spustit timer .. schovat okno a nepokračovat v aplikaci

akorát dáš do program.cs toto a vytvoříš si uvodni_obrazovka jako nový okno project/add windows form

[STAThread]
        static void Main()
        {
            Application.EnableVisualStyles();
            Application.SetCompatibleTextRenderingDefault(false);

            Application.Run(new uvodni_obrazovka());

            Application.Run(new hra());
        }

nevim jak jinak to udělat ;)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 10.4.2015 21:44
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Škrášek
LukyGame:

V tady tomhle kodu je i ten timer? A je to pro Visual Basic 2013 nebo Microsoft Visual Studio c# 2010?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 22:37
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Ondřej Štorc:

Ne to si musíš v tom formu který spustíš jako úvodní obrazovku (v případě Michala je to form "uvodni_obrazovka") vytvořit nějak timer který to třeba za 10s vypne.. Jinak je to dělaný pro C#
P.S: Žádný jazyk Microsoft Visual Studio c# 2010

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 23:07
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

A jak lze vytvorit ten timrr?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 23:28
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Jan Vargovský:

Jestli tam máš reálný loading, který ti brzdí loading applikace, tak přidáš obrázek a mu nastavíš v properties build action na SplashScreen. Tohle ale platí jen pro WPF. Jestli to potřebuješ na win formy, tak Kdyžtak googli něco vy smyslu "splashscreen wf c#" a určitě najdeš řešení, které ti vyhovuje :)

Editováno 11.4.2015 0:17
 
Nahoru Odpovědět 11.4.2015 0:15
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Michael Škrášek:

Normálně si přidej do projektu nové okno

project/add new windows form

pak do toho nového okna přidej picturbox z toolboxu na něj si nastav logo, potom z toolboxu přidej timer, nastav u něj čas a event Tick, do kódů jen napiš:

this.Dispose();

a hotovo :)

Nahoru Odpovědět 11.4.2015 7:53
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.