Diskuze: VB.NET - Editace databaze pres externi aplikaci

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) VB.NET - Editace databaze pres externi aplikaci American English version English version

Avatar
mrazekthom
Člen
Avatar
mrazekthom:

Zdravim, potreboval bych poradit jak pres VB editovat databazi na nejakem serveru (napr. na freehostingu endora.cz). Zajima me predevsim connectionstring.
Diky za odpovedi.

Dim connStr As String = Dim connStr As String = "server=localhost;user=root;database=world;port=3306;password=******;"
 
Odpovědět 15.10.2013 20:42
Avatar
Odpovídá na mrazekthom
Michal Žůrek (misaz):

Ahoj,
ten kód je divný, 2x deklaruješ proměnnou. Jinak v Connection string nahradíš locahost adresou server, user uživatelm a passwor heslem. Pak se připojíš a pracuješ jako na localhostu.

Jen ještě malá poznámka: takový přístup k databázi nemusí být na serveru povolen.

Nahoru Odpovědět 15.10.2013 21:04
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
mrazekthom
Člen
Avatar
mrazekthom:

Jo diky, chyba je asi s tim pristupem. Jeste otazka ta adresa serveru je v jakem tvaru? http:..., www.xxx.cz, nebo jen xxx.cz.

PS: u te deklarace jsem se nejspse upsal, jde nejak editovat ten dotaz?

 
Nahoru Odpovědět 15.10.2013 21:22
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mrazekthom
Kit:

Freehostingy zpravidla nepovolují přímý přístup z vnějšku k databázím. Napiš si v PHP nějaké RESTapi a teprve na něj se připoj z VB.

Nahoru Odpovědět 15.10.2013 21:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.