Avatar
theimer
Člen
Avatar
theimer:

zdravim,
nebyl by k mani nejaky priklad jak ve VB.NET dostanu k datum v MySQL. Mam web aplikaci v PHP a k datum ulozenym v MySQL se potrebuji dostat i z aplikace na lokalnim PC. Otazkou je zda to vubec lze udelat v MS Visual Studio Express, protoze to ma mit nejaka omezeni prave v souvislosti s databazemi. dik za kazde popostrceni spravnym smerem :)

 
Odpovědět 12.3.2014 1:33
Avatar
Odpovídá na theimer
Michal Žůrek (misaz):

nejjednodušší je si na to naprogramovat na straně php službu, která ti vrátí co potřebuješ. Ve VB si pak stáhneš ty data. Mělo by to jít pomocí WebClient.
http://www.dotnetperls.com/webclient-vbnet

Editováno 12.3.2014 6:39
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 6:38
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Warif-James
Člen
Avatar
Odpovídá na theimer
Warif-James:

http://www.strejda-google.cz/#…

Pardon, nemohl jsem si pomoci. Je toho na internetu tolik, že mě prostě dostává, že se to nepokusíš ani vyhledat. V .NET je srdečně jedno, jestli bude knihovna v C# a ty do ní půjdeš s VB. Dokonce i ve VB je těch knihoven dost. Navíc na to ani nepotřebuješ knihovnu - stačí správně nastavit SqlServerCe atd. Je toho skutečně plný Google.

Michal Žůrek (misaz)

Ale no tak - vždyť .NET na to má celý framework...

Editováno 12.3.2014 7:02
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 7:01
Kde je můj životní EIP registr?
Avatar
theimer
Člen
Avatar
Odpovídá na Warif-James
theimer:

zdravim. strejdu googla pouzivam. a ze toho je plny internet je obcas prave problem. clovek nevim ktera cesta je ta spravna. k VB:NET jsem se dostal pred par dny protoz ek pristupu do MySQL prestalo fungovat moje predchozi reseni a ja to musim vymyslet jinak a ted kdyz to prezenu tak ve VB napisu tak neco ve smysly "Hello World". No a prave na strejdovi googlovi jsem nasel ze n¨je nejaky konektor od MySQL primo pro NET, takze me napadlo ze to bude to ono. A jen jsem potreboval par radku VB kodu jak s tim delat. A uz ted co jste mi odpovedeli dva lidi, tak jsoutady dve reseni, ale ani jedno neni to, o kterem jsem si myslel ze je to spravne. Ale i tak dik

 
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 9:32
Avatar
Warif-James
Člen
Avatar
Odpovídá na theimer
Warif-James:

Mé řešení naprosto odpovídá tématu - VB.NET... Proč volíš v tomto případě VB, to netuším - to si děláš problémy jen ty sám... (Osobně nesnáším syntax rodiny BASIC.) Jak už jsem psal - .NET se použít dá - má na to geniální kihovny přímo ve svém Frameworku - stačí je umět používat. Ideální způsob jak propojit Desktop a web je třeba WCF. WCF může komunikovat jak s klientem alias prohlížečem, tak i klientem alias WCF u klienta/něco jiného u klienta. Viz. - Google ASP.NET WCF...

Nahoru Odpovědět 12.3.2014 15:54
Kde je můj životní EIP registr?
Avatar
theimer
Člen
Avatar
Odpovídá na Warif-James
theimer:

ale ja myslim VB.NET. jen jsem se 1x z 10 uklepl a napsal jen VB misto celeho VB.NET :)

Editováno 12.3.2014 17:53
 
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 17:52
Avatar
Odpovídá na theimer
Vojtěch Pospíchal:

Pokud se nebudeš řídit zdejšíma radama a pustíš se do spojení přes MYSQL .NET connector, musím tě varovat - Zaprvé - tvoje informace o připojení atd... jsou velice zranitelná data. Dále, musíš mít hosting podporující MYSQL remote connection. A to pokud vím, na žádném free hostingu není. U placených jakbysmet. (Snad jediné řešení je vlastní server přes VPS.)

 
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 18:02
Avatar
Warif-James
Člen
Avatar
Odpovídá na theimer
Warif-James:

Já vím - však píši - zbytečně si zesložiťuješ život, ale jde to - kolikrát ti musím posílat:

"http://msdn.mi­crosoft.com/en-us/library/Sys­tem.Data.SqlSer­verCe(v=vs.100)­.aspx"

"http://www.it­network.cz/cshar­p/asp-net/webforms/dot-net-c-sharp-ado-dot-net-a-kontroly-v-asp-dot-net"

google.cz

devbook.cz

Vše tu již dávno je... Když se ti nebude chtít hledat to správné nastavení SQL z defaultních knihoven, najdi si ty MySQL v Googlu - jak jsem ti poslal strejdu... (Jak píši - preferuji kdyžtak C#...)

EDIT:

Ce je zde asi blbost - tak jen umažeš Ce no...

Editováno 12.3.2014 18:07
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 18:04
Kde je můj životní EIP registr?
Avatar
Warif-James
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 18:36
Kde je můj životní EIP registr?
Avatar
Odpovídá na Warif-James
Michal Žůrek (misaz):

pokud vím dobře, jeho framework funguje jen pro MSSQL nikoli MySQL, proč by jinak nabízeli conector? http://dev.mysql.com/…net/1.0.html

Nahoru Odpovědět 12.3.2014 18:44
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Warif-James
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Warif-James:

Však i to jsem mu posílal. Poslal jsem mu obojí... Mám totiž v paměti, že jsem se kdysi o toto snažil a úspěšně... Mohu se mýlit - proto jsem přiložil odkaz na strejdu Google s externími knihovnami... (Jak píši hoře - hned první link.)

Nahoru Odpovědět 12.3.2014 18:50
Kde je můj životní EIP registr?
Avatar
Odpovídá na Warif-James
Michal Žůrek (misaz):

No já spíš reaguji na "Ale no tak", lepší než third party frameworky a knihovy, které mohou být plné chyb mi přijde mít na serveru nějaký script. Nehledě na to že do db se musíš nějak přihlásit (pomocí hesla) a u klienta je to disamblovatelné, čili se k tvému heslu může každý dostat, na serveru ne.

Nahoru Odpovědět 12.3.2014 18:53
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Warif-James
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 18:58
Kde je můj životní EIP registr?
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na theimer
David Čápka:

Jediné správné řešení je použití API v PHP, jak tu již bylo řečeno, data si budeš tahat z desktop aplikace v nějakém XML.

Nahoru Odpovědět 12.3.2014 19:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
theimer
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Pospíchal
theimer:

MYSQL remote connection ma cesky hosting. resp. jejich managed VPS server, takze to problem neni. nicmene bezpecnost uz by problemem byt mohla. docela se to tady rozjelo, takze si jdu u strejdy googla najit infomace o dalsich navrhovanych resenich a snad neco vyberu. dik

 
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 19:58
Avatar
theimer
Člen
Avatar
theimer:

az do ted jsem si myslel ze strejda google je proste google, ale vidim ze se tak jmenuje primo web. hmmm

 
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 20:04
Avatar
theimer
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
theimer:

nevim jestli je to uplne idealni reseni pokud do DB potrebuji i zapisovat? navic pokud na strene web serveru udelam nejaky php skript, ktery mi vygeneruje data ke stazeni, tak stejne musim resit zabezpeceni spousteni toho skriptu, aby si ho kazdy nespoustel jak se mu zachce. takze je otazka jestli opravdu neni jednodussi pracovat s MySQL pres ten NET connector, protoze bezpecnost je pruser v obou pripadech...

 
Nahoru Odpovědět 12.3.2014 20:30
Avatar
Odpovídá na theimer
Michal Žůrek (misaz):

však to je jedno co si tam kdo pouští, je přece jedno jestli požadavky pošle z appky nebo z browseru.

Nahoru Odpovědět 12.3.2014 20:48
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
theimer
Člen
Avatar
theimer:

vsem co se mi snazili poradit dekuji. jen pro informaci vyslednym resenim asi bude SSH tunel na server a pres nej komunikace s MySQL naprimo pomoci MySQL NET connectoru coz mi jako naprostemu zacatecniku VB.NET pripada nejjednodussi.

 
Nahoru Odpovědět 14.3.2014 23:02
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.