Avatar
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Zdravím všechny a prosím o pomoc.

Můj problém: Vytvářím databázový program, který po instalaci na mém pc funguje, ale když nainstaluji na jiný počítač ve firmě tak program hlásí chybu. Jediná reference, kterou používám je ADODB a ten na daném pc je. Netuší někdo v čem dělám chybu ? Nefunguje ani jako com doplněk do excelu, které potřebuji vytvářet.

 
Odpovědět 9.9.2015 16:47
Avatar
Odpovídá na Radovan Von-Nōis Jaroň
Michal Žůrek (misaz):

Dokud nenapíšeš co ti to píše za chybu, tak ti nemůžeme pomoct.

Nahoru Odpovědět  +1 9.9.2015 16:48
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Právě žádnou chybu to neháže jen "program přestal pracovat". Při použití com doplňku v excelu se form vůbec neotevře. Myslel jsem, že dělám nějakou standardní chybu, když u mě to funguje, ale na jiném pc ne.

 
Nahoru Odpovědět 9.9.2015 16:56
Avatar
Odpovídá na Radovan Von-Nōis Jaroň
Michal Žůrek (misaz):

tak máš 2 možnosti jak zjistit co za chybu to "píše".

varianta I) spustit program z příkazového řádku. Pak se neošetřená výjimka vypíše do okna konzole.
varianta II) najít si informace o chybě v prohlížeči události.

Nahoru Odpovědět  +1 9.9.2015 16:58
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Radovan Von-Nōis Jaroň
David Čápka:

To může mít miliardu důvodů, musíš tam dát debug verzi a pokud ani to nepomůže, tak si start programu obalit try-catch blokem a vypisovat výjimky co to vyhazuje.

Nahoru Odpovědět  +1 9.9.2015 16:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Radovan Von-Nōis Jaroň
Michal Štěpánek:

A máš na tom "jiném" PC nainstalovanou správnou verzi .NET, pro kterou je program zkompilován? Takto se mi program choval, když tam .NET nebyl v té správné verzi...

Editováno 9.9.2015 21:06
Nahoru Odpovědět 9.9.2015 21:04
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Díky za rady už se mi podařilo dostat k chybě. Zasílám screen. Je problém v ADODB, ale zatím netuším jak ho ošetřit. Neví někdo v čem je chyba ?

 
Nahoru Odpovědět 10.9.2015 7:59
Avatar
Radovan Von-Nōis Jaroň:

Tak se mi to podařilo vyřešit. Nastavení v references položka "Embed Interop types" na false

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 10.9.2015 8:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.