Avatar
MartinD
Člen
Avatar
MartinD:

Dobrý den.
Chtěl bych se vás zeptat jestli tu někdo nemáte zkušenosti s tím jak otočit databázové okno vertikálně? Okno je automaticky horizontálně, takže nevím co mám dělat, když chci tisknou tabulku vertikálně, aby se mi vešla na A4.

 
Odpovědět 4.2.2015 13:19
Avatar
Odpovídá na MartinD
Michal Štěpánek:

Co třeba zkusit tisk na šířku?

Nahoru Odpovědět 4.2.2015 14:35
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
MartinD
Člen
Avatar
MartinD:

Použil jsem PrintForm
Takže mi vyjede čistě jenom exel tabulka viz. obrázek přidaný k tomuto komentáři.
Přidal jsem LinkLabel
PrintForm1.Prin­tAction = Printing.Prin­tAction.PrintTo­Preview
PrintForm1.Print()
Problém je v tom, že když dám tisk ofotí se PrintForm horizontálně, tudíš se mi ta tabulka nevejde na A4 a já potřebuji, aby tabulka byla vertikálně, aby se mi ofotililo vertikálně. Tlačítko na šířku mi je houby platný pokud se mi to ve Visual Basicu ofotí horizontálně.

 
Nahoru Odpovědět 4.2.2015 14:49
Avatar
MartinD
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
MartinD:

Použil jsem PrintForm
Takže mi vyjede čistě jenom exel tabulka viz. obrázek přidaný k tomuto komentáři.
Přidal jsem LinkLabel
PrintForm1.Prin­tAction = Printing.Prin­tAction.PrintTo­Preview
PrintForm1.Print()
Problém je v tom, že když dám tisk ofotí se PrintForm horizontálně, tudíš se mi ta tabulka nevejde na A4 a já potřebuji, aby tabulka byla vertikálně, aby se mi ofotililo vertikálně. Tlačítko na šířku mi je houby platný pokud se mi to ve Visual Basicu ofotí horizontálně.

 
Nahoru Odpovědět 4.2.2015 14:57
Avatar
Odpovídá na MartinD
Michal Štěpánek:

Nějak jsem nepochopil, co vlastně chceš tisknout. Databázové okno, nebo data z tabulky?

Nahoru Odpovědět 4.2.2015 14:59
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
MartinD
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
MartinD:

Chtěl bych vytisknout data z tabulky, jinže jsem nenašel jiný způsob než přes PrintForm a ten vyfotí jen databázové okno. Problém je v tom, že databázové okno je horizontálně, tudíž mi nastal problém, že to ofotí jen část Databázového okna. Pokud znáte způsob jak vytisknout rovnou data z tabulky a né to ofocovat přes PrintForm, tak Vám budu moc vděčný i za stručnou radu. Vím jak na to, když bych chtěl vytisknout data z formuláře, ale tenhle postup mi nefunguje u tabulky. Proto jsem teď narazil na tento problém s tím, že se mi databázové okno ofotí horizontálně a pak je tedy nepoužitelné pro tisk.

 
Nahoru Odpovědět 4.2.2015 15:16
Avatar
Odpovídá na MartinD
Michal Štěpánek:

Jestli máš Word, udělej si šablonu a vyplň data z té tabulky do šablony, pak se to dá vyexportovat třeba do PDFka. Pokud máš lepší verzi VS než express, můžeš použít na reporty třeba CrystalReport...
Ještě je možnost vygenerovat html...

Editováno 4.2.2015 15:21
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 4.2.2015 15:20
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
MartinD
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
MartinD:

Děkuji Vám moc za čas a za rady. Normálně používám (Access), když potřebuji, aby se data v programu ukládali a tiskli, ale poprvé jsem se rozhodl se naučit jiný způsob a tady jsem se zasekl. Takže moc děkuji za nasměrování kudy dál.

 
Nahoru Odpovědět 4.2.2015 15:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.