Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

Zdravim vas vsechnyh a predem dekuji za vase rady.

1. potrebuju zkontrolovat jestli je dostupny sitovy disk pred tim nez se spusti muj program nebo teda ta hlavni cast (Hlavni menu)
tu kontrolu jsme si uz udelal pomoci if a else
ale tedka proste nevim jak nebo kam to mam vlozit aby se me to otestovalo pred pustenim
toho (Hlavniho menu)
http://jpeg.cz/obrazek/eyuD
logicky sem to vlozil sem na zacatek ale proste je to ignorovany asi se musi dat jeste njaky comand ale nevim jaky.
Pro info kdyz spustim program tak prvne se pusti Hlavni menu. a chci to prave aby ta kontrola probehla pred tim

2.Protoze ten program pouzivam jako rozcesnik a otviram videa pres to tak sem si rikal ze by pouzil plugin nebo proste njak implementoval VLC player primo do meho programu.
Ale bojim se problem treba s kodeky, nebo aktualizaci VLC. Tak bych se chcel zeptat jestli tim mate njake zkusenosti.

3. Pak bych jeste chcel implementovat svuj explorer souboru (cesky pruskumnik) ale tak aby to vypadalo ze kdyz mam zaple velke ikony
http://jpeg.cz/obrazek/eyuQ
asi tak aby to vypadalo jak na to obrazku . proste otevrit davnou slozku bez navigace
hledam sem to na netu ale nasel vice mene ze byli textove
jesti mate njak odkaz nebo me njak navest spravnym smerem.

Jestli to sou blby otazky tak je radeji ignorujte sem zacatecnik.
diky

 
Odpovědět 23. února 19:05
Avatar
Odpovídá na Undergrowman
Ondřej Štorc:
  1. No tak buď tu kontrolu můžeš dát do konstruktoru toho formu, nebo do metody main (nebo její obdoby v VB.NETu)
  2. Určitě něco bude, ale chce to googlit :)
  3. Nejsnadnější řešení mě napadá si to ručně vykreslovat po čtverečcích (,ale s tím je dost práce), nebo si zkusit najít nějakou kontrolku, která to vykreslování obstará za tebe a ty by jsi jí jen říkal co má zobrazit...
Nahoru Odpovědět 23. února 19:25
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Odpovídá na Undergrowman
Ondřej Štorc:

Jinak co jsem koukal na tu tvoji aplikaci, nebylo by lepší tam mít jen dva formuláře, jeden s přehledem a s druhým detailem. A že by jsi tomu detailu jen říkal co má zobrazit (třeba podle nějaké xml konfiguráku)? Podle Tvých minulých příspěvků vím, že jsi začátečník, ale tohle není tak pracný (ve výsledku i jednoduší). A taky se na tom možná o něco víc naučíš :)

Nahoru Odpovědět 23. února 19:28
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Undergrowman:

trochu me tady chybi komentovat prispevek
No tak buď tu kontrolu můžeš dát do konstruktoru toho formu, nebo do metody main (nebo její obdoby v VB.NETu)
bych potreboval navest trochu lepe (presneji)
nevim kde ten konstruktor otevrit

2. jinak ja sem si neco nasel uz njaky veci ohledne tohodle spis se bojim jesti stim nebudou zbytecne problem (aktualiza, kodeky prehravani formatu)
**
Jinak co jsem koukal na tu tvoji aplikaci, nebylo by lepší tam mít jen dva formuláře, jeden s přehledem a s druhým detailem. A že by jsi tomu detailu jen říkal co má zobrazit (třeba podle nějaké xml konfiguráku)? Podle Tvých minulých příspěvků vím, že jsi začátečník, ale tohle není tak pracný (ve výsledku i jednoduší). A taky se na tom možná o něco víc naučíš :)**
no tohle nevim asi moc jak bych udelal :)
ale mam planu jeste zkusit udelat treba hru najdi pet rozdilu na dvouch obrazkach a nebo treba njake lehke omalovanky tak toho treninku bude dost :)

 
Nahoru Odpovědět 23. února 19:55
Avatar
Odpovídá na Undergrowman
Ondřej Štorc:

Tak ta kontrolka se jmenuje ListView, zkus se na ní kouknout :) . Konstruktor je metoda která se volá vždy když se vytváří instance třídy, a ve VB se značí

Public Sub New()
End Sub

Takže v ní to můžeš provést. Koukám že ty ji nejspíš v k´du nemáš tak si jí tam budeš muset dopsat...

Nahoru Odpovědět 23. února 20:55
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

opravdu si nejprve přečti ty tutorialy.... Pomůžou ti, všechno to jsou jednoduché úkony, které se tam probírají.
http://www.itnetwork.cz/…movani/vbnet

Nahoru Odpovědět  +1 24. února 0:31
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

dik tam sem to doresil
jeste dotaz
kdyz dam item do

visible = false

a pokracu dale v oknach tak on vlastne zustava tento item vpozadi vyset stale vyset
tak sem si udelal tlacitko exit
kde se nadefinoval

me.close
loadingscreen.close

ale tohle me moc nefunguje proze me tam asi zustava jiny process
mohl bych ho njak najit ?
a nebo je njaky prikaz ktery ukonci vsechny okna programu treba neco jako all.close nebo tak
nemzu se njak k tomu progooglit

dik

 
Nahoru Odpovědět 27. února 20:49
Avatar
Odpovídá na Undergrowman
Michal Žůrek (misaz):

na ukončení celé aplikace je ve Visual Basicu příkaz

End
Nahoru Odpovědět 27. února 22:19
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

jeste jeden dotaz

chcu aby od ANO.show ubehlo 5s a pak se otevrelo okno Mickey2

Private Sub Button7_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button7.Click
    Me.Close()
    ANO.Show()
    'chci aby se Micky2 zobrazil az za 5s

    Micky2.Show()

End Sub

jestli je treba tak tady je kod pro ANO

Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
      ProgressBar1.Increment(1)
      If ProgressBar1.Value = 100 Then
          Me.Close()
      End If

  End Sub

btw. jinak sem zacal delat takovou hru. pak vam jit zde ukazu aby jste me nadali co sem to udelal za hovadinu a jak sem to hrozne zpleskal :)

 
Nahoru Odpovědět 27. února 23:00
Avatar
Odpovídá na Undergrowman
Michal Štěpánek:

v tom timeru si odpočítej 5 vteřin a spusť formulář, který potřebuješ...

Nahoru Odpovědět 28. února 9:11
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

No timer mam na tom formu ANO to okno je otevrene 5s
Ale ja potrebuji to ze se zavre Mickey1 form pak se otevre ANO form a za 5s co dobehne timer na ANO chci aby se otevrel Mickey2.

Tedka se me ANO a Mickey2 otevrou soucasne

 
Nahoru Odpovědět 28. února 10:34
Avatar
Odpovídá na Undergrowman
Michal Štěpánek:

Dej si timer do "hlavního" formu a tam to pak můžeš odpočítávat. Při zavření Mickey1 spustíš timer, odpočítáš čas, spustíš ANO a zároveň spustíš znovu timer a po odběhnutí času spustíš Mickey2.

Nahoru Odpovědět 28. února 11:22
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

no ja sem nevedel jak se pouziva moc ten timer tedka se pokus omyl na to prisel , dik za radu

jde njak nastavit aby moje aplikace (program ) byl vzdy na popredi ? jako on the top

 
Nahoru Odpovědět 28. února 11:52
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

takhle se to pouzil teda nevim jestli to spravne ale dela to co potrebuju

Private Sub Button7_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button7.Click
     Timer1.Enabled = True
     ANO.Show()
 End Sub

a

Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick

        Timer1.Enabled = False
        Me.Close()
        Micky2.Show()
    End Sub
 
Nahoru Odpovědět 28. února 12:56
Avatar
Odpovídá na Undergrowman
Michal Štěpánek:

V podstatě jo, jen tam nikde nevidím těch 5 vteřin...
Aby tvoje aplikace byla vždy na popředí asi nastavit nejde, nebo aspoň nevím, jak by se to dalo nastavit... Podle mě si toto řídí windowsy...

Editováno 28. února 13:10
Nahoru Odpovědět 28. února 13:08
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

tech 5s sem nastavil v properties toho timeru (interval)

 
Nahoru Odpovědět 28. února 14:39
Avatar
Undergrowman
Člen
Avatar
Undergrowman:

Zdravim vas,

hledam njaky command ktery nahodne pusti nahodne zvuk.
Vysvetlim
mam 10 zvuku, chtel bych aby se jeden z tech 10 zvuku prehral dle nahodneho vyberu
nasel sem Rnd a randomize,ale to nevim moc jak pouzit.
Napadlo me ze bych vygeneroval cislo od 1-10 a pak pres if k tomu njaky priradit zvuk ale to mozna placam blbosti

 
Nahoru Odpovědět 5. března 9:28
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.