Diskuze: video ve formulářové aplikaci

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) video ve formulářové aplikaci American English version English version

Avatar
Tom Blechy
Člen
Avatar
Tom Blechy:

Tak jsem tu zas, programuji ve formulářové aplikaci, mám jednoduchý problém, na který jsem nenašel řešení, což může být způsobeno mou blbostí, ale prostě nepřišel jsem na to jak..
nuže k problému, mám několik formulřů, což není problém, prvním formulářem otevřu druhý** ( Form2 form = new Form2();form.Show(); Hide();)** to není problém to mi funguje ale potřeboval bych aby se mi přehrálo video ze složky bin/debug ve formátu avi v tom druhém formuláři a ten aby po přehrání videa otevřel formulář číslo 3 a sám se zavřel** (close();)** no a napadlo mě zjistit si délku videa a nastavit časovač aby po vypnutí videa otevřel formulř 3 a sám se zavřel, což také funguje ale nedokážu přijít na to jak to video vložit do toho formuláře (video má 3minuty přesně, se zvukem o velikosti 800x600 px) a zde přikládám co jsem našel na internetu https://msdn.microsoft.com/….mediaplayer (vůbec mi to nepomohlo ale je možné že jsem prostě pako a neudělal sem tam někde nějaký parametr a podobně) a prosil bych přímo příkaz kterým video otevřít a spustit, nebo kus zdrojáku, nebo něco podobného, protože se obávám, že bych to s mojí blbostí nepochopil, předem děkuji

 
Odpovědět 6. března 21:12
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tom Blechy
ostrozan:

Video vložíš

MediaPlayer player = new MediaPlayer() ;
player.Open(cesta/k/souboru) ;
player.Play();

Na časovač se vykašli a naklikni si v událostech metodu pro "MediaEnded" a v ní

player.Close();//zavre player
form3.Show();//otevre okno 3
this.Close();//zavre okno 2

nějak tak - dělám to z hlavy a na mobilu, takže budeš asi muset doladit nějaké detaily

 
Nahoru Odpovědět 6. března 22:47
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tom Blechy
ostrozan:

Místo MediaPlayer patří MediaElement, ale na to bys asi přišel :-)
Jako zdroj musíš dát uri

 
Nahoru Odpovědět 7. března 7:43
Avatar
Tom Blechy
Člen
Avatar
Odpovídá na ostrozan
Tom Blechy:

díky :D ale mám další blbej dotaz, co mám dát do using system, tak nějak mi nejde načíst ten MediaElement (nebo to mám udělat nějakou metodu formuláře? ) fakt netušim jak na to

 
Nahoru Odpovědět 7. března 9:15
Avatar
ostrozan
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tom Blechy
ostrozan:

using Systém.Media

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 7. března 10:11
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.