Diskuze: visual studio problém s blikáním

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) visual studio problém s blikáním American English version English version

Avatar
Tom Blechy
Člen
Avatar
Tom Blechy:

zdarec, programuji takový menší projektík a potřeboval bych pomoct...
programuji ve visual studiu 2008 - windows form application - c#
mám zde několik obrázků které se mi podle hodnot načítají, ovšem blikají, při načítání prostě je vidět jak problikávají, zkoušel jsem nastavit obrázky do properties, jenže jak je jich tam více, tak se načítají déle, doublebuffer také nepomhá a nepomáhá ani zmenšení velikosti obrázků ani zmenšení velikosti (MB) prosím, jestli někdo tuší jak to opravit, napište, děkuji (jo přikládám kousek programu ve win raru stáhnout se dá z ulož to)
http://uloz.to/…eco-malo-rar

Editováno 17. ledna 16:48
 
Odpovědět 17. ledna 16:47
Avatar
Odpovídá na Tom Blechy
Michal Štěpánek:

Nevidím důvod, proč programovat v archaickém prostředí (VS 2008 a k tomu WF). Zkus si ten "projektík" udělat ve VS 2015 Community a místo winform zvol WPF, uvidíš, že to bude lepší...

Nahoru Odpovědět  +4 17. ledna 17:25
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
ORRNY99
Člen
Avatar
ORRNY99:

To je jednoduchý použij tohle

public Form1()
{
    InitializeComponent();
}

bool enableFormLevelDoubleBuffering = true;

protected override CreateParams CreateParams
{
    get
    {

        CreateParams cp = base.CreateParams;
        if (enableFormLevelDoubleBuffering)
            cp.ExStyle |= 0x02000000;   // WS_EX_COMPOSITED


        return cp;
    }
}
 
Nahoru Odpovědět 24. ledna 13:19
Avatar
ORRNY99
Člen
Avatar
ORRNY99:

nebo můžeš zkusit tohle

public Form1()
       {
           InitializeComponent();

           typeof(Panel).InvokeMember("DoubleBuffered", BindingFlags.SetProperty
           | BindingFlags.Instance | BindingFlags.NonPublic, null,
           panel1, new object[] { true });

       }
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 24. ledna 13:25
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Jakub Šárník:

Sice souhlasím, že VS 2008 je archaické, ale WF se dnes ještě normálně používá a je podporované. Já osobně jsem se třeba chtěl naučit WPF, ale plno věcí jsem tam prostě nepochopil (binding properties například)

 
Nahoru Odpovědět  +2 24. ledna 15:28
Avatar
Odpovídá na Jakub Šárník
Michal Žůrek (misaz):

ani WPF není dokonalé. Binding je jednoduchý, prostě chceš aby když změníš proměnnou v kódu, změnila se I v kontrolce a když uživatel změní hodnotu v kontrolce, tak se sama změní i v proměnné v kódu. Všichni to strašně dramatizují.

Nahoru Odpovědět 24. ledna 15:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Jakub Šárník:

Vím co je binding, promiň, spletl jsem si to s dependency property :-D

 
Nahoru Odpovědět 24. ledna 16:45
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Šárník
Marian Benčat:

DP jsou na první pohled nepochopitelné, ale po pochopení o co se vlastně jedná, vám to hned přijde jednoduché ;-)

 
Nahoru Odpovědět 24. ledna 18:06
Avatar
Odpovídá na Marian Benčat
Jakub Šárník:

Už několikrát jsem se do toho snažil proniknout a nikdy se mě to nepodařilo :D

 
Nahoru Odpovědět 24. ledna 21:10
Avatar
Odpovídá na Jakub Šárník
Michal Štěpánek:

Taky jsem se WPF ze začátku obával a pořád mi něco nefungovalo podle mých představ, ale bylo to hlavně tím, že jsem měl zafixované postupy z WF a ve WPF se spousta věcí dělá jiným způsobem. Když člověk trošku změní myšlení (směrem k WPF), tak to v podstatě až takový problém není... Hlavní ale na mém předchozím přispěvku bylo to VS2008. V něm nemůžeš ani zdaleka využít všechny možnosti programování, které jsou dneska k dispozici, protože je zkrátka VS2008 nemůže umět...

Nahoru Odpovědět 25. ledna 8:51
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.