Diskuze: Vykreslování s posuvníkem

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Vykreslování s posuvníkem American English version English version

Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

Dobrý den, řeším tu takový problém při vykreslování. Při pohybu posuvníku (nebo zajetím za okraj monitoru) se mě maží už vykreslené věci (jak se dalo čekat). Vím, že se to dá řešit ve Formu pomocí overridu metody OnPaint a TranslateTran­sformu, ale já tam toho vykreslování mám trochu víc a nerad cpu věci do formu, navíc některé vykreslní se volají stiskem tlačítka; tak by mě zajímalo jak se tento problém dá jinak odstranit. Teď to mám tak, že mám vytvořenou samostatnou třídu, kde mám veškeré vykreslovací metody, které si pak jen z formu volám.

Odpovědět 7.2.2014 2:22
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

Vyřešeno. :)

Nahoru Odpovědět 8.2.2014 23:24
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rwn
Jan Vargovský:

Lepší je tady napsat, jak jsi to vyřešil :)

 
Nahoru Odpovědět  +2 9.2.2014 0:18
Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

Tak jsem to asi zakřikl. Já jsem to v podstatě vyřešil tak, že jsem si udělal událost _Paint, ve které si to vykresluju. Jede to dobře, ale bohužel se toto vykreslní provede jen na začátku programu a pak už není možné modifikovat co se má všechno vykreslit dalšího.
Neexistuje nějaký způsob, kterým se dá říct události _Paint aby se provedla znovu?

Nahoru Odpovědět 9.2.2014 15:53
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rwn
Jan Vargovský:

Zavoláš Refresh na tu komponentu -> tím se vyvolá metoda Paint.

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2014 16:34
Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

Nj, ale jak zavolat refresh na událost?

Nahoru Odpovědět 9.2.2014 21:50
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

Tak už jsem to vyřešil, jsem to dělal tak, že jsem si vykresloval do User control, kde se refresh na něj nedal volat, tak jsem to začal vykreslovat do pictureboxu a už to jede dobře. :)

Nahoru Odpovědět 10.2.2014 16:25
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.