Avatar
loobka
Člen
Avatar
loobka:

Nechce mi vypočitať maximum, kde mám chybu prosíím?. Zdroj:
Console.Write­Line("Zadaj cisla oddelene bodkociarko:");
string s = Console.ReadLine();
string[] xx = s.Split(';');
double maxi;
maxi = 0;
double y;
Console.Write­Line();
Console.Write­Line("Zadal si cisla:");
for (int i= 0; i < xx.Length; i++)
{
Console.Write­Line(xx[i]);
}
for (int i = 0; i < xx.Length; i++)
{
y = Convert.ToDou­ble(xx[i]);
if (y> maxi)
{
maxi=y;
}
Console.Write­Line("Maximum je:", maxi);
}
Console.ReadLine();

 
Odpovědět 4.1.2015 23:03
Avatar
dr.eddie
Člen
Avatar
dr.eddie:

Ahoj, nemam ted u sebe PC abych to overil, ale misto:

y = Convert.ToDouble(xx[i]);

bych zkusil parsovat:

y =Double.Parse(xx[i]);
 
Nahoru Odpovědět  -1 4.1.2015 23:13
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na dr.eddie
loobka:

To som urobila, ale vypisuje mi toľkokrát maximum, koľko som zadala čísiel. Neviem si poradiť s tým pretypovanim.

 
Nahoru Odpovědět 4.1.2015 23:19
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na loobka
Jan Vargovský:
Console.WriteLine("Zadaj cisla oddelene bodkociarko:");
string s = Console.ReadLine();
string[] xx = s.Split(';');
double maxi;
maxi = 0;
double y;
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Zadal si cisla:");
for (int i = 0; i < xx.Length; i++)
{
    Console.WriteLine(xx[i]);
}
for (int i = 0; i < xx.Length; i++)
{
    y = Convert.ToDouble(xx[i]);
    if (y > maxi || i == 0)
    {
        maxi = y;
    }
}
Console.WriteLine("Maximum je:" + maxi);
Console.ReadLine();

nebo kratší, ale asi tomu momentálně nebudeš rozumět.

Console.WriteLine("Zadaj cisla oddelene bodkociarko:");
string s = Console.ReadLine();
string[] xx = s.Split(';');
double maxi;
maxi = 0;
double y;
Console.WriteLine();
Console.WriteLine("Zadal si cisla:");
for (int i = 0; i < xx.Length; i++)
{
    Console.WriteLine(xx[i]);
}
Console.WriteLine("Maximum je:" + xx.Max(n => Convert.ToDouble(n)));
Console.ReadLine();
 
Nahoru Odpovědět 4.1.2015 23:20
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
loobka:

Dakujem za pomoc, ale stále to nejde, označuje mi chybu pri tom Converte a nenájde max.

 
Nahoru Odpovědět 4.1.2015 23:40
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na loobka
Jan Vargovský:

Můžeš hodit vstup co tam dáváš?

 
Nahoru Odpovědět 4.1.2015 23:48
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
loobka:

Och, už mi našlo maximum ale vypisuje mi to veľa krát, ale to nevadi, ja som šťastná, že to ide. Veľmi pekne dakujem

 
Nahoru Odpovědět 5.1.2015 1:01
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na loobka
loobka:

už mám len jeden problém, vytvorila som si maticu ale nejde mi to načítať do excelu, tak sa idem s tým trápiť:)

 
Nahoru Odpovědět 5.1.2015 1:11
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na loobka
rwn:

Teď nevím, jestli ta poznámka souvisela s tím programem, ale jestli si chceš tato čísla načítat z programu do excelu,tak to jde docela v pohodě přes knihovnu

System.Data.OleDb;

Mimochodem jsem nikdy neslyšel, že se slovensky středník řekne bodkociarka :O

Nahoru Odpovědět 6.1.2015 6:44
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.