Diskuze: Vypsání cesty z OpenFileDialog do textboxu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Vypsání cesty z OpenFileDialog do textboxu American English version English version

Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Mohu se zeptat, jakým kódem vypsat cestu, když otevřu OpenFileDialog, vyhledám třeba obrázek a nahraju jej do pictureboxu, tak chci aby se ta cesta, kde je umístěn ten obrázek vypsala do textboxu.

Prosím moc o pomoc. Děkuji všem

 
Odpovědět 27.9.2015 22:06
Avatar
vodslon
Člen
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
vodslon:

Ahoj vždyť je tam uplně jednoduše nějáká properta typu full path..

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2015 22:16
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Já si teďka vůbec nejsem vědom čím to udělat...

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2015 22:18
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vodslon
David Mlčoch:

Já si teďka vůbec nejsem vědom čím to udělat...

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2015 22:30
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michal Štěpánek:

Dělal jsem něco podobného s FolderBrowser­Dialogem

textbox.text = folderbrowserdialog.SelectedPath;
Nahoru Odpovědět 27.9.2015 22:59
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
David Mlčoch:

Když sem vyměnil folderbrowserdialog za openfiledialog, tak mi to hází chybu.

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2015 23:02
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michal Štěpánek:

A OpenFileDialog má jaké "vlastnosti"? Určitě tam bude něco podobného...

Nahoru Odpovědět 28.9.2015 0:19
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
David Mlčoch:

Zkusím to nějak vykoumat, děkuju ti za pomoc

 
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 0:21
Avatar
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 1:04
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
vodslon
Člen
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
vodslon:

openFileDialog1­.FileName nechci Tě něják urážet, ale tady to přece není otázka na forum? tak mám msdn a tam si o té třídě přečtu co má za vlastnosti. Google další možnost openfiledialog c# example . a nebo prostě dám ve visual studiu tečku vyjede mi co s tím můžu dělat a projdu to. Viděl jsem tady od Tebe už pár otázek na forum a trochu se mi zdá, že si začal programovat knížkou c# pro pokročilé s tím, že si to pro začátečníky a středně úplně přeskočil :)

 
Nahoru Odpovědět  ±0 28.9.2015 9:27
Avatar
Odpovídá na David Mlčoch
Michael Škrášek:
OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
if (ofd.ShowDialog() == System.Windows.Forms.DialogResult.OK)
{
        textBox1.Text = ofd.FileName;
}
Editováno 28.9.2015 9:33
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 28.9.2015 9:32
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
David Mlčoch
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vodslon
David Mlčoch:

Jojo to máš pravdu a zcela to úznávám, ale já nerad dělám takhle, že čtu brožůrky a podobné věci. Jsem si zcela jist, že vás tím obtěžuji, ale myslím si, že lepší sem něco psát, než nic nepsát. Tím, že mám tak stupidní dotazy, rozšiřuji více materiálů pro jiné začátečníky. Každopádně ti děkuji za tvůj názor.

 
Nahoru Odpovědět  +1 28.9.2015 11:55
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.