Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

Zdravím, zaujímalo by ma, ako vytiahnem dáta z jedného listu. V mojom liste sú tieto dáta
string nazov { get; set; }
int vyska { get; set; }
int sirka { get; set; }
a potreboval by som, aby mi podla názvu našlo list a z toho konkrétneho listu vybralo napr šírku. Vopred ďakujem :)

 
Odpovědět 23.3.2013 16:20
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Jiří Gracík:
for (int i = 0; i < mujList.Count(); i++)
{
  Console.Writeline("Polozka listu s nazvem {0}", mujList[i].nazov);
}

Něco takového jsi myslel :)?

Editováno 23.3.2013 16:28
Nahoru Odpovědět 23.3.2013 16:28
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na roks
Petr Nymsa:

Hezčí je použít foreach, pokud potřebješ opravdu jenom proiterovat list a není potřeba pracovat s indexy, takže

foreach(NazevTridy pom in mujList)
{
Console.WriteLine(pom.nazov);
}
Editováno 23.3.2013 16:39
Nahoru Odpovědět 23.3.2013 16:39
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

jáj, lenže ja by som potreboval aby podla jednej premennej zvolilo list a z neho vybralo druhu premennu :)

 
Nahoru Odpovědět 23.3.2013 17:13
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na roks
Jiří Gracík:

Zkus to říct znovu od začátku, já osobně jsem to nepochopil.

Nahoru Odpovědět 23.3.2013 17:20
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 23.3.2013 17:21
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Cykly? LINQ...

 
Nahoru Odpovědět 23.3.2013 17:27
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Petr Nymsa:

Není opět zbytečné mu motat hlavu LINQ když je jak vidno nezvládne ani procházet kolekci objektů ? 8-)

Nahoru Odpovědět 23.3.2013 17:31
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
matesax:

Ne - nevidím důvod proč se ihned zezačátku neučit používat vhodné konstrukce. Vždyť to není tak těžké - pochopit dotazovací jazyky...

 
Nahoru Odpovědět 23.3.2013 17:35
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Petr Nymsa:

Jasný, ale zase je potřeba se naučit i cykly ne ? Tady opravdu to tak vypadá, že neví jak proiterovat nějkou kolekci. Proč mu tedy motat ještě LINQ a další pokročilé (sice možná lepší) techniky ?

Nahoru Odpovědět 23.3.2013 17:41
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

Konštrukciu List som pochopil, ale nechápem tomu, jak otvoriť jednu vybranú kolekciu prostredníctvom premennej v kolekcií a následne z nej vybrať druhú premennú. Napr. u kolekcie ImageList keď zadám aby načítalo string názov a obrázok, tak sa mi obrázok v kolekcií otvorí takto :
pictureBox1.Image = obrazkovePole­.Images[nazov];
ale ako sa vyberá kolekcia pomocou jednej premennej v kolekcií a následne z nej druhú premennú z kolekcie

 
Nahoru Odpovědět 23.3.2013 19:34
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na roks
Petr Nymsa:

Nevím pčo to máš tak složitě, asi to má důvod. No, v jedné kolekci by jsi tedy mohl mít nějaký indexy pomocí kterých by jsi odkazoval na jiné kolekce, ale stále tě ais úplně nechápu proč a k čemu. Co vlastně děláš ?

Nahoru Odpovědět 23.3.2013 20:58
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

Čo práve robím? V skratke mám okno, v ktorom otvoríš obrázok, dáš mu nejaké parametre, a časť s obrázkom sa ti uloží do ImageListu a časť s paratmetrami do Listu s názvom parametre. Ďalej sa pridá "Node" (neviem jak sa to povie po slovensky/česky) do treeView. A keď chcem obrázok editovať, musím kliknúť na "Node" a otvorí sa mi v okne. Toto mám vyriešené, až na tie parametre z Listu, ktoré sa pri tom musia otvoriť.

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2013 9:26
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na roks
David Čápka:

Jak jsem předpokládal, když někdo vymýšlí tyhle psí kusy, vždy je za tím špatný návrh programu. Udělej si třídu a tu si ulož do jednoho Listu, není zde co vymýšlet. Treeview naučíš své objekty zobrazovat také snadno.

Nahoru Odpovědět 24.3.2013 9:30
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
roks
Člen
Avatar
roks:

Mám vytvorenú triedu s parametrami, ale chcel som sa vyhnúť tomu, že budem volať určitý List pomocou indexu ako u pola, ale teraz mi to príde ako vhodný nápad, keď si zoberiem,že v treeview budú mať objekty rovnaký index ako Listy

 
Nahoru Odpovědět 24.3.2013 9:57
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.