Avatar
kolamen
Člen
Avatar
kolamen:

čau mam ještě jeden dotaz. Program mi nechce nějak nasobilkovat. Každý talčítko by mělo vypsat prvních 10 násobení dané řady z metody.

 
Odpovědět 3.5.2015 14:12
Avatar
Odpovídá na kolamen
Petr Čech (czubehead):

Jak to jako máme vyřešit, když nám ani neukážeš kód? Dej ho sem jako kód do komentáře a s celou metodou nasobilkuj().

Nahoru Odpovědět 3.5.2015 14:36
Why so serious? -Joker
Avatar
kolamen
Člen
Avatar
kolamen:

Promiň ještě se tu nevyznám tolik ten kod je tady na tom odkazu
http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/574

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2015 14:58
Avatar
Odpovídá na kolamen
Petr Čech (czubehead):

Nikde nenastavuješ proměnnou pocet, na začátku ji nastav na 0. Tohle by tě nemělo VS nechat ani zkompilovat, příště napiš, že ti to píše error.

A používej tlačítko odpovědět, jinak nevím, žes' odpověděl.
A na ten kód je i tlačítko nad tím komentářovým textboxem.

Editováno 3.5.2015 15:14
Nahoru Odpovědět 3.5.2015 15:11
Why so serious? -Joker
Avatar
kolamen
Člen
Avatar
kolamen:

počet mám na začátku deklarovanej, že nic ale mně to nic nedělá když mačkám ty tlačítka pak

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2015 15:22
Avatar
Odpovídá na kolamen
Štefan Pružinský:

Musíš napísať

int pocet = 0;

pretože ty si ho ani nedeklaroval a už ho inkrementuješ.

Nahoru Odpovědět  +1 3.5.2015 15:41
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
kolamen
Člen
Avatar
Odpovídá na Štefan Pružinský
kolamen:

namespace WindowsFormsAp­plication3
{
public partial class Form1 : Form
{
Button[] btn = new Button[6];
RichTextBox rtch = new RichTextBox();
int pocet = 0;
int vysledek;
public Form1()
{
InitializeCom­ponent();
GroupBox gb = new GroupBox();
gb.Top = 10;
gb.Left = 20;
gb.Height = 330;
gb.Width = 400;
this.Controls­.Add(gb);

RichTextBox rtch = new RichTextBox();
rtch.Top = 70;
rtch.Left = 175;
rtch.Width = 200;
rtch.Height = 250;
this.Controls­.Add(rtch);
gb.Controls.Ad­d(rtch);

Label lb = new Label();
lb.Top = 20;
lb.Left = 40;
lb.Height = 25;
lb.Width = 300;
lb.Text = "Malá násobilka pro čísla: 1,2,3,4,5";
lb.Font = new Font(Font.Fon­tFamily, 10, FontStyle.Bold);
this.Controls­.Add(lb);
// !
gb.Controls.Ad­d(lb);

for (int i = 0; i < btn.Length; i++)
{
btn[i] = new Button();
btn[i].Text = (i + 1).ToString();
btn[i].Top = 70 + (i * 40);
btn[i].Left = 100;
btn[i].Width = 60;
btn[i].Height = 30;
this.Controls­.Add(btn[i]);
gb.Controls.Ad­d(btn[i]);
pocet++;
if (pocet == 6)
{
btn[5].Text = "Vymaž";
}

}
btn[0].Click += new EventHandler(tla­citkoNaosb1_clic­k);
btn[1].Click += new EventHandler(tla­citkoNaosb2_clic­k);
btn[2].Click += new EventHandler(tla­citkoNaosb3_clic­k);
btn[3].Click += new EventHandler(tla­citkoNaosb4_clic­k);
btn[4].Click += new EventHandler(tla­citkoNaosb5_clic­k);

}

private void nasobilkuj(int index)
{
rtch.Text = null;
for (int i = 0; i < 10; i++)
{
vysledek = i * index;
rtch.Text = " " + i + " * " + index + " = " + vysledek.ToString() + "\n";
}
}

private void tlacitkoNaosb1_clic­k(object sender, EventArgs e)
{
nasobilkuj(1);
}
private void tlacitkoNaosb2_clic­k(object sender, EventArgs e)
{
nasobilkuj(2);
}
private void tlacitkoNaosb3_clic­k(object sender, EventArgs e)
{
nasobilkuj(3);
}
private void tlacitkoNaosb4_clic­k(object sender, EventArgs e)
{
nasobilkuj(4);
}
private void tlacitkoNaosb5_clic­k(object sender, EventArgs e)
{
rtch.Text = null;
}

}
}

Editováno 3.5.2015 15:52
 
Nahoru Odpovědět 3.5.2015 15:50
Avatar
kolamen
Člen
Avatar
kolamen:

to jsem zkoušel a stejně to stále nepočítá

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2015 15:51
Avatar
Odpovídá na kolamen
Petr Čech (czubehead):

Jaký máš vůbec důvod používat richTextbox?

Nahoru Odpovědět 3.5.2015 18:01
Why so serious? -Joker
Avatar
kolamen
Člen
Avatar
kolamen:

žádný prostě jsem ho použil. Myslíš že s textboxem by to bylo lepší?

 
Nahoru Odpovědět 3.5.2015 20:08
Avatar
Odpovídá na kolamen
Petr Čech (czubehead):

Nevím, ale zkus to, třeba je chyba v tom textboxu. Příště používej tlačítko odpovědět, jinak nedostanu notifikaci.

Editováno 3.5.2015 20:14
Nahoru Odpovědět 3.5.2015 20:14
Why so serious? -Joker
Avatar
Odpovídá na kolamen
Michal Štěpánek:

Podle mě to nefunguje, protože násobíš "stringy" a ne čísla...

Nahoru Odpovědět 3.5.2015 22:35
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.