Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:

Když se mi konečně podařilo napsat přehrávač hudebních souborů, tak mi fungoval tak týden než jsem objevil problém na windows 7, normálně spustím program přes mp3 soubory(přesunu mp3ky na ikonu zástupce) zapne se mi, zobrazí se i na hlavním(start) panelu, když myší najedu na tu ikonu, tak se mi normálně zobrazí malý náhled okna, ale okno nikde není, kliknu na náhled, ale okno se mi nezobrazí, pokud jste se někdo setkal s takovýmto problémem tak mi prosím napište co s tím. Pozn. na vistách mi to nedělá.

Odpovědět 9.10.2012 15:41
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Nemáš na tom počítači menší displej? Možná jsi form přetáhl moc doprava nebo dolů na jiném počítači, ty souřadnice se ukládají.

Nahoru Odpovědět 9.10.2012 20:14
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:

tak jsem na to přišel, souřadnice jsem nastavil aby se při ukončení programu uložily do souboru, a při spuštění se načetly, ale z nevysvětlitelného důvody mi to místo souřadnic např. 158x160 nastavilo obě na -32000

Nahoru Odpovědět 10.10.2012 14:39
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

To vypadá jako bys to ukládal do nějakého malého datového typu, který přetekl. Int by měl být ok.

Nahoru Odpovědět 10.10.2012 14:48
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Зайчик:

Podobný problém jsem měl i já, akorát to bylo tím že jsem měl v jazyce C fopen("soubor­.txt","a+"); takže se mi ten texťák nepřepisoval ale nahrávali se tam pořád nové hodnoty a taky to dělalo bordel :)

Nahoru Odpovědět 10.10.2012 14:54
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Theodor Johnson:

Tak jsem ten program ošetřil tak, že pokud by náhodou souřadnice byly menší než nula tak se vynulují, doufám že teď už se to nestane

Nahoru Odpovědět 10.10.2012 15:15
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Kit:

Možná je to tím, že místo znaku "×" (křížek) používáš znak "x" a parser se snaží to číslo přečíst jako hexadecimální.

Editováno 10.10.2012 15:27
Nahoru Odpovědět 10.10.2012 15:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Jančík [sczdavos]:

Například takto:

int x = int.Parse(X);
int y = int.Parse(Y);

if ((x >= Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width - 5) || (x < 0 - this.Width + 5)) x = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width / 2;
if ((y >= Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height - 5) || (y < 0 - this.Height + 5)) y = Screen.PrimaryScreen.Bounds.Height / 2;

this.Location = new Point(x, y);

Kontroluje to okraje monitoru. 5ka je vlastně tolerance, kolik pixelů minimálně musí vyčuhovat.

Akorát nevím, jak se to bude chovat při více monitorech. Například když aplikaci budu mít na druhém a ten pak odpojím.

Nahoru Odpovědět  +1 10.10.2012 15:27
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Theodor Johnson:

já jsem se s tím nepáral zbytečně složitě, prostě jsem souřadnice rozdělil na dva řádky :)

Nahoru Odpovědět 10.10.2012 15:36
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Tím bych se úplně nechlubil :)

Nahoru Odpovědět 10.10.2012 15:42
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:

Vím že to neni nejlepší řešení, ale je nejjednodušší

Nahoru Odpovědět 10.10.2012 15:45
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.