Diskuze: WPF - 2 různé údaje v jedné položce listBoxu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) WPF - 2 různé údaje v jedné položce listBoxu American English version English version

Avatar
Zbyněk Málek:

Ahoj...

Nedávno jsem se tu ptal, jak zrealizovat položky v listboxu, aby byly jako tlačítko s více informacemi.
Za rady děkuji a vydal jsem se cestou tlačítka se StackPanelem a Labelama (těma si nejsem jistý..)
Teď se snažím pochopit bindingy, a nějak nevím, jak narvat do listBoxu něco jiného, než výstup metody ToString... Chtěl bych zobrazit hned dvě vlastnosti Oběktu: Název(jde díky ToString) a taky datum... A to právě nevím jak zobrazit.

Přikládám ještě obrázek, jak už tradičně... :D

 
Odpovědět 8. září 14:04
Avatar
Lukas C#
Redaktor
Avatar
Lukas C#:

Zkus {Binding Path="Datum"}.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +2 8. září 14:18
Avatar
Odpovídá na Lukas C#
Zbyněk Málek:

Hele fakt že jo... :D Já tušil že to bude jednoduchý. Zkoušel jsem spoustu věcí, ale toto jsem asi opoměl. Jen doplním že jsem musel umazat ty uvozovky... Content="{Binding Path=Datum}"

Díky za rychlou, jednoduchou, a věcnou odpověď ;)

 
Nahoru Odpovědět 8. září 14:23
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na Zbyněk Málek
Honza:

Ahoj, na WPF je krásné to, že můžes nacpat cokoli skoro kamkoli :) Je listboxy často řeším tak, že si udělám vlastní UserControl který má vzhled a logiku tak jak potřebuji a potom místo stringu přidávám do listboxu instance toho UserControlu kde už používám binding.

Nahoru Odpovědět 8. září 14:29
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Odpovídá na Honza
Zbyněk Málek:

K tomu se třeba taky dopracuji... Zatím se snažím v návaznosti na zdejší cvičení vypracovat něco svého, na čem si vyzkouším co jsem se tu dozvěděl, a jako bonus k tomu jsou vzniklé problémy, které, byť někdy krkolomně nebo za pomoci vás tady ( :D ), řeším... Mimo jiné kupříkladu ty šablony (Templaty) listBoxu...

 
Nahoru Odpovědět 8. září 14:37
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:

Ono je vždycky nejlepší když si to člověk zkouší sám a zjišťuje kde všude jsou problémy a kudy cesta nevede ;-)

Nahoru Odpovědět 8. září 14:50
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.