Avatar
Frantisek Jesatko:

Zdravim potřebuji rady do začátku s WPF. Začal jsem přepisovat svou aplikaci z WF do WPF . Ve WF jsem se dostal na hranice svých začtečnických chyb a nejde mi pokračovat dál tak jsem se rozhodl že to přepíšu do WPF. A řeším napojení na MYSQL. Pročetl jsem hromadu stránek a jediný co vím že nevím kde začít.
Napojení na Mysql pres mysql connector a ADO.net ? Existuje connector free ? Ado.net je nekde nějaký popis nebo cvičení ? Jak ukládat , upravovat a mazat data .
Je nějaký jiný způsob napojení na mysql ?
mám predstavu že se vytvoří dataset a pracovat se bude s virtualníma datama v pameti a na prikaz se to prenese na server.
Možná je to celá blbá myslenka nevim.
Použivam Visual studio community 2015
Díky za rady

Editováno 19. září 22:07
 
Odpovědět 19. září 22:05
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Štěpánek:

Zkus napsat něco víc o té aplikací, např. kolik dát, jaká struktura, proč právě potřebuješ MySQL apod... Třeba by se data mohla ukládat jinam, nebo jinak...

Nahoru Odpovědět 20. září 1:38
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Frantisek Jesatko:

Aplikace je evidence servisnich zasahu . Takze jsou tam tabulky pro evidenci zakazniku , zarizeni ,a samotnych zasahu. Psal jsem to protoze jsem nenasel nic co by mi vyhovovalo . Mysql proto ze mam db umistenou na webu a piseme do toho s kolegou co napise vidim. Mnozstvi zaznamu je v 10tkach za tyden. Samozrejme pouziju cokoliv jineho lepsiho nebo klidne i lokal ale poterebuju to sdilet v tymu proto mysql.

 
Nahoru Odpovědět 20. září 6:22
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Haňáček:

Entity framework jsi zkoumal ( connector net entityframework )?
DB máš vytvořenou, zkusil bych se vydat Database first cestou ...

Nahoru Odpovědět 20. září 8:06
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Frantisek Jesatko:

Nebráním se přechodu na jinou db akorat Azure je placený pokud vím nikdy jsem se o to nepokoušel. Ale Db first se na to podivam.

 
Nahoru Odpovědět 20. září 10:37
Avatar
Odpovídá na Frantisek Jesatko
Michal Haňáček:

EntityFramework není přechod na jinou DB :) ...

Nahoru Odpovědět 20. září 12:11
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Frantisek Jesatko:

Tím přechodem jsem myslel Azure. Nicméně mohl by mi někdo poradit jak tedy přistupovat k datum mysql za použiti EntityFramework editovat je a zpětně ukládat. ? To co jsem našel na webu je pro mne nerozumitelny potřebovalbych něco pro lamu :) Dík

 
Nahoru Odpovědět 20. září 13:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.