Diskuze: WPF vybrání položky v treeView

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) WPF vybrání položky v treeView American English version English version

Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

Zdravím, řeším takový problém. Mám v programu treeView, jehož položky bych chtěl vybírat odděleně (dejme tomu, že třeba tlačítkem). Nějak se mě to nedaří pořád realizovat. Nastavil jsem treeView v XAML takto:

<TreeView.Resources>
    <Style TargetType="TreeViewItem">
        <Setter Property="IsSelected" Value="{Binding Path=IsSelected, Mode=TwoWay}" />
    </Style>
</TreeView.Resources>

S tím, že v programu mám dále vlastnost IsSelected

public int IsSelected { get; set; }

, kterou bych jen nastavoval na daný index podle potřeby

IsSelected = index;

Proč to nefunguje? Nebo přesnějí co dělám blbě? Když jsem zkoušel jednoduše

treeView.SelectedItem = index;

Tak mě to křičelo, že je to jen pro čtení. Přes zmíněný Binding to sice nekřičí, ale taky to nic nedělá. Nenapadá někoho jak to vyřešit? :)

Editováno 10.5.2014 16:31
Odpovědět 10.5.2014 16:30
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Odpovídá na rwn
Michal Štěpánek:

já nevím, ale nemělo by to být obráceně?

index = treeView.SelectedItem;
Editováno 10.5.2014 19:55
Nahoru Odpovědět 10.5.2014 19:53
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
rwn:

nn, já potřebuju označovat položku podle čísla co mám. Teoretická situace: po stisknutí tlačítka - označ 5. položka v treeview.

Nahoru Odpovědět 10.5.2014 20:09
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Odpovídá na rwn
Michal Štěpánek:

a určitě SelectedItem? ne SelectedIndex?

Nahoru Odpovědět 10.5.2014 20:25
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
rwn
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
rwn:

SelectedIndex treeView ani nemá (ten má jen dataGrid tuším). On je problém v tom, že treeView.Selec­tedItem (který by byl docela logicnej na přenastavení) je jen pro čtení. Přes ten Binding jak jsem psal mě to přijde dobrý, ale nechápu proč nefunguje.

Nahoru Odpovědět 10.5.2014 20:43
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.