Diskuze: XAML - Binding Image

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) XAML - Binding Image American English version English version

Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Zdravím, máte někdo, kdokoliv, zkušenosti s Bindingem ve WinRT (Windows 8) obrázku ? Někde píšou že stačí bindovat cestu k obrázku přes string, jinde přes Uri, jidne zase píšou ať se udělá ValueConverter. Bindování hodnot do textboxů apod mi jde, ale ty obrázky ne a ne. Už nevím kudy. Pokud někdo s tím máte nějakou zkušenost, každou radu uvítám :)

Odpovědět 7.2.2013 19:16
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
matesax:

Google - 0.4 sec.

http://winrtxamltoolkit.codeplex.com/

Dělal jsem kdysi dávno - ale nebylo to těžké.

Editováno 7.2.2013 19:19
 
Nahoru Odpovědět 7.2.2013 19:18
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Petr Nymsa:

To je sice super, ale toto nepotřebuji, Binding mi funguje až na bindování image. To co mají předpřipraveného přímo Microsoft, funguje dokonale ,ale stále mi uniká nějaká část kódu, která to celé nejspíš obstarává. Zjistil jsem že je potřeba překonvertovat Uri do Bitmapy, respektive přes Uri udělat bitmapu, ale i tak mi ten binding ne a ne fungovat

Nahoru Odpovědět 7.2.2013 19:22
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
matesax:

Co je vůbec cíl? (Ne vždy je to co děláme ku prospěchu toho co chceme... :) )

Editováno 7.2.2013 19:25
 
Nahoru Odpovědět 7.2.2013 19:24
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Petr Nymsa:

V aplikacích na Windows store (dříve Metro - Windows 8 ) je XAML + C#. Potřebuju dynamicky měnit obrázky, výpis apod, dělá se to přes Binding. Ano, můžu vše udělat v C#, tedy neustále měnit hodnoty přisttupováním k objektům. Binding je lepší a navíc je oddělená logika od výstupu. XAML jenom ví odkud má data tahat a sám si je natáhne.

Nahoru Odpovědět 7.2.2013 19:29
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
matesax:

Já bych neviděl problém v tom, vzít si control, kterému budu posílat data z nějakého eventu. Copak se asi jiného děje na pozadí bindingu? .)

 
Nahoru Odpovědět 7.2.2013 19:32
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Petr Nymsa:

Ano, ale tady si pohodlně uděláš kolekci, a samo se ti to už nahází na výstup. Aplikace na Win8 jsou úplně jiné než na Desktop, tka jak jsme zvyklí, celkem dost věcí tam funguje úplně jinak. Pokud nevyřeším ten Binding, budu si to muset měnit sám

Nahoru Odpovědět 7.2.2013 19:34
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
lcet.m
Člen
Avatar
lcet.m:

Doufám, že v těch Win8 jde o klasické WPF:

Pokud máš vstup ve formě stringu s validní cestou na soubor s obrázkem, tak je správně ten ValueConverter.

V nějaké třídě implementuj IValueConverter. Zajímat tě bude metoda Convert, ConvertBack můžeš nechat jen vyhazovat NotImplemente­dException:

public class ImageFileConverter:IValueConverter
    {
        public object Convert(object value, Type targetType, object parameter, System.Globalization.CultureInfo culture)
        {
            try
            {
                var fileName = value as string;
                if (string.IsNullOrWhiteSpace(fileName))
                    return null;

                return new BitmapImage(new Uri(fileName)); //Prohlidni si ctor Uri - muzes specifikovat relative/absolute
            }
            catch
            {
                return null; //asi by se sluselo nejake logovani...
            }
        }

Ve tvém XAMLu si uděláš instanci konverteru jako resource a použiješ v bindingu:

<UserControl ....
     xmlns:zirko="clr-namespace:NamespaceKteryObsahujeKoncerter;assembly=nazevAssemblySKonverterem">
   <UserControl.Resources>
      <zirko:ImageFileConverter x:Key="imgConverter" />
   </UserControl.Resources>


   <Image Source="{Binding Path=ImageFileUrl, Converter={StaticResource imgConverter}}" />

</UserControl>
 
Nahoru Odpovědět 10.2.2013 11:11
Avatar
lcet.m
Člen
Avatar
Odpovídá na matesax
lcet.m:

Grafománie? Nutkavá potřeba za každou cenu něco říct? Kdo ví, já nejsem "tak trochu psycholog" jako někdo...

 
Nahoru Odpovědět 10.2.2013 11:16
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.