Avatar
user
Redaktor
Avatar
user:

Ahoj,
chci se s vámi podělit o zdroj který jsem nedávno našel. Web obsahuje kvalitní tutoriály na XNA framework a i na samotný C#. Tutoriály jsou v angličtině.
Odkaz: http://rbwhitaker.wikidot.com/xna-tutorials

Zároveň bych vás chtěl požádat jestli někdo také máte nějaký dobrý zdroj XNA tutoriálů, mohou být i v angličtině. Nemohu právě moc dobrých tutoriálů na XNA framework kde bych se neco naucil najít...

 
Odpovědět 21.7.2012 23:20
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Sice pro VB, ale stačí jen vědět, že VB používá velká písmena pro názvy instancí a názvy tříd malýmy (což je běžnější) - kdežto C# to má naopak - třeba bool - C# Boolean (třída), bool (instance). No a celkově tošku jiná syntaxe,...

http://www.vbnet.cz/…rie--16.aspx

 
Nahoru Odpovědět 22.7.2012 6:53
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Nepleteš se trochu? Obvyklejší je AFAIK názvy tříd s velkým počátečním a názvy instancí s malým. Je to sice opačně, než v reálném životě, ale co s tím nadělám, že?

Nahoru Odpovědět 22.7.2012 7:08
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Prostě VB to má naopak,...

 
Nahoru Odpovědět 22.7.2012 7:23
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na user
David Čápka:

Ahoj, díky. S XNA materiály je to bída, ale máme toho hodně v plánu :)

Nahoru Odpovědět 22.7.2012 7:44
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Jasně, je dokonce logičtější pojmenovávat třídy malými a instance velkými. Jen se ve většině programovacích jazyků stalo zvykem, že se to píše přesně naopak.

Nahoru Odpovědět 22.7.2012 8:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
user
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
user:

jj už se těším ;)
Ještě přidávám "český seriál" o deseti dílech, který se zabývá tvorbou hry HAD.

http://www.youtube.com/view_play_list?…

 
Nahoru Odpovědět 22.7.2012 22:04
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Já jsem již dříve našel také dobrou pomůcku, která mi neskutečně urychlila práci, měl jsem kód ve VB a potřeboval jsem ho dostat do C#, taky se podělím.
http://www.developerfusion.com/…b-to-csharp/
Pak stačí jen změnit pár funkcí co bere jen VB, ale to je už hračka.

 
Nahoru Odpovědět  +1 25.7.2012 13:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.