Diskuze: Zapisování do souboru s řádky

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Zapisování do souboru s řádky American English version English version

Avatar
JandyCZ
Člen
Avatar
JandyCZ:

Dobrý den, hledal jsme všude ale nevím jak. Mám na webu textový dokument, chci do něj zapisovat text, ale v řádcích, ne za za sebe...jak to mám udělat. Spíše bych prosil třeb askript nebo příkaz než nějaké rady :)

 
Odpovědět 23.7.2014 14:36
Avatar
Odpovídá na JandyCZ
Michal Žůrek (misaz):

jednoduše tam dáš znak zalomení, v C# je to to \n a ve Visual Basicu tam musíš dát konstantu vbCrLf.

C#

String s = "Ahoj\nsvěte";

VB

Dim s As String = "Ahoj" & vbCrLf & "světe"

v obou příkladech bude v proměnné s

Ahoj
světe

a tento string uložíš do souboru. Popřípadě, pokud ukládáš pomocí StreamWriteru, tak ten má metodu WriteLine, což napíše řetězec a přidá tam znaky zalomení.

Nahoru Odpovědět 23.7.2014 14:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Luboš Běhounek (Satik):

Raději než \n bych použil http://msdn.microsoft.com/….110%29.aspx - máš jistotu, že to bude multiplatformní :)

Nahoru Odpovědět 23.7.2014 15:28
:)
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:

to, cop si tu dal nie je nahodou vo visual basicu?

 
Nahoru Odpovědět 23.7.2014 15:38
Avatar
Odpovídá na mkub
Michal Žůrek (misaz):

první ukázka je C#, druhá VB.NET

Nahoru Odpovědět 23.7.2014 15:44
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
JandyCZ
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 23.7.2014 15:48
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
mkub:

jaj tak, asi som bol slepy...

 
Nahoru Odpovědět 23.7.2014 21:59
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.