Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:

Ahoj, potřeboval bych nějáký způsob jak si zarovnat list labelů doprostřed panelu automaticky, i když se mi budou během běhu labely přidávat a odebírat. V podstatě bych potřeboval něco jako má flowlayoutpanel ale nenašel jsem u něj srovnávání na střed.

Odpovědět 2.6.2013 17:01
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek (misaz):

nevím jaký má účel dynymicky přidávat. Label v češtině znamená popisek a k tomu se má poižívat, myslím si že by se ti na to hodil listbox.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:07
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Theodor Johnson:

ListBox je dost daleko od toho co potřebuju, label má nastavitelnou barvu i font proto by se mi tam hodil. Asi bych k tomu přirovnal <span style="text-align:center;">tex­t</span> který se sám zarovná doprostřed i přes to že by tam těch spanů bylo víc

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:24
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek (misaz):

aha, tak dej labelu width na panel.width, auto size na false a textalign na middle center

Editováno 2.6.2013 17:32
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:32
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Theodor Johnson:

Nad tím jsem přemýšlel, ale nemám možnost nastavit více různých fontů a barev textu do jednoho labelu. např. aby jedna věta byla fontem velikosti 18 a barvou červenou a další věta velikostí 25 a barvou modrou. K tomu potřebuji více než jeden label.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:35
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Pokud si děláš omalovánky, tak to kresli na graphics. Prostě Label na tohle není.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:35
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:38
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Tak přesně k tomu je Graphics.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:47
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:

Jak se potom dá zjistit jakou šířku (v px) má určitý string?

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:48
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Graphics má statickou metodu MeasureString.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:54
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Theodor Johnson:

Díky, to bude lepší řešení než přerovnávat labely.

Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:58
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Michal Žůrek (misaz):

v graphics je na to metoda (viz příspěvek David Čápka ) nebo statický TextRender:

TextRenderer.MeasureText("Ahoj světe", New Font("calibri", 15))
Editováno 2.6.2013 17:59
Nahoru Odpovědět 2.6.2013 17:59
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.