Diskuze: Zmena hodnoty portu v udpclient

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Zmena hodnoty portu v udpclient American English version English version

Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Zdravim
Mam problem ohladom udp komunikacie. Ak si vytvorim
UdpClient client = new UdpClient(local­Port);
kde premenna localPort je dajme tomu 3030 a chcem si to po case zmenit iba hodnotu premennej bez toho aby som znova musel pouzit
UdpClient client = new UdpClient(local­Port); kde premenna localPort by uz bola ina. Existuje nejake jednoduche riesenie ?

 
Odpovědět 26.9.2013 10:44
Avatar
Odpovídá na Tayson
Luboš Běhounek (Satik):

Co ti vadi na vytvoreni nove instance? Jinak asi jina moznost neni.

Nahoru Odpovědět 26.9.2013 11:07
:)
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Tayson:

No mam to spustene vo vlakno a vlakno len pozastavujem a znova spustam takze nechcem pri kazdom pozastaveni vlakna a spusteni vytvarat novu instanciu.

 
Nahoru Odpovědět 26.9.2013 11:10
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

A pri kazdem novem spusteni vlakna musis menit lokalni port?

Nahoru Odpovědět 26.9.2013 11:26
:)
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Tayson:

No nemusim ale co ak uzivatel pri zastavenom vlakne zmeni port? Tak musim zabezpecit aby to sa to pripojilo k zmenenemu portu.

 
Nahoru Odpovědět 26.9.2013 12:09
Avatar
Odpovídá na Tayson
Luboš Běhounek (Satik):

Proč by měnil port za běhu?
A když port změníš, jak to dáš vědět druhé straně?

Mimochodem, jaký máš důvod k použití UDP, proč nepoužíváš TCP? :)

Když uživatel změní port za běhu, tak prostě vytvoříš nového UDP klienta (nezapomeň, že starého UDP klienta bys měl uzavřít, aby nezůstal obsazený ten starý port).

Nahoru Odpovědět 26.9.2013 13:14
:)
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Tayson:

Používam UDP protokol preto pretože procesor s ktorým komunikujem tak vie komunikovať len cez UDP. A menit port preto lebo mozem mat v sieti viacero takychto zariadeni a nebudu asi vsetky pracovat na jednom porte tak si to mozem zmenit. Ale ako pozeram tak nespravim to tak ako som tu pisal a budem to musiet spravit tak ze asi budem zakazdym vytvarat noveho klienta len to bude takto trosku komplikovanejsie.

 
Nahoru Odpovědět 26.9.2013 18:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.