Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

mám hotovou další verzi, ve které jsem přidal možnost hodnocení i přes procenta. Kód jsem sice zkrátil, když sem místo

if (tb11.text == "")
{
}
else
{
//tady ten kód
}

použil

if (z11.text !="")
{
//tady kód
}

,ale zase se to prodloužilo kvůli těm procentům. Do další verze bych chtěl eště zkusit ukládání formulářů na hodnocení pro pozdější načtení a pak bych tohodle už nechal a zkusil udělat něco užitečnějšího.
zdroják: http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/105
program i projekt do ms visual: http://uloz.to/…ovac-1-2-zip

Odpovědět 29.5.2013 16:58
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
hanse
Člen
Avatar
hanse:

Zdravim,

nevim, jestli sis tady poctivě prošel celý základní a objektový tutorial, ale doporučuju na to ještě juknout.

Pro vstupy - nepotřebuješ zvlášť kontroly u jednotlivejch textChanged - stačí jednotná kontrola a zbytek řešit přes metodu s parametry, např. Kontrola (string coKontroluješ, identifikator) - zkrátíš a zpřehledníš tím dost kód

Dál nechápu to try catch, kód může o dost zjednodušit

if (!int.TryParse(....)

Plus celý známkování můžeš zjednodušit pomocí pole a využít cyklus a tím zjednodušit tu DLOUHOU if else konstrukci.

Než budeš dál rozšiřovat aplikaci, tak spíš se dál zkoušej zdokonalovat v programování a snaž se co nejvíc zjednodušit stávající kód bez toho, aby se ti změnila funkcionalita - vždy po menších úsecích, nemá smysl se to snažit strhnout vše najednou...

 
Nahoru Odpovědět 29.5.2013 17:40
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na hanse
Adam Ježek:

sou věci, které se mi nepovedlo pochopit :( dneska si už potřerí čtu pole a pořád nechápu

Nahoru Odpovědět 30.5.2013 16:20
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
hanse
Člen
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
hanse:

Zkoušej programovat zatim jenom konzolový aplikace, zkoušej jednotlivý prvky co vlastně přesně dělaj (třeba si vypisuj přes ConsoleWriteLine i jednotlivý změny proměnných/kroky, abys lépe pochopil vnitřní logiku programu), nejenom to přečíst, ale opravdu poctivě zkoušet jednotlivé prvky dle tutorialu a i volné variace, co tě zrovna napadne abys věděl, co je možný.

Případně na prvky, který ti nejdou, zkus najít další návody (studuj a hlavně zkoušej programovat a přemejšlej na různejma možnostma, jak může budoucí kód vypadat - můžeš si psát návrh klidně i jednodušší aplikace na papír a kolikrát zjistíš, že ten první nápad nemusí být nejlepší a občas i možný).

Až zvládneš základní tutorial (+ případně část objektově orientovaného), tak tady máš pár tipů, na co se pak můžeš zaměřit:
http://www.itnetwork.cz/…19d1836b59d0

 
Nahoru Odpovědět 30.5.2013 17:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.