Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Po kurzu Java PRO jsem sebevědomější, říká Náhradnice Jana Nové

„Já to věděl, jsi nejlepší!“ S takovým nadšením reagoval manžel naší Náhradnice Jany poté, co dokončila druhou část rekvalifikačního kurzu Java PRO. Přiblížila se tak o velký kus ke splnění svého snu pracovat ze zahraničí. To byl přitom jeden z hlavních důvodů, proč se Jana a její manžel vůbec rozhodli rekvalifikovat na programátory. V IT je totiž tento benefit častější než u mnoha jiných oborů.

Jak čerstvá absolventka hodnotí obě části kurzu? A která zkouška jí dala nejvíce zabrat?

Cítí se připravená na pohovory

Když Jana dokončila rekvalifikační kurz Java Basic, cítila, že si ještě chce své znalosti prohloubit a naučit se pracovat s dalšími užitečnými nástroji. Navíc ji lákalo si vyzkoušet i nějaký náročnější praktický projekt. Proto se přihlásila do naší Výzvy 5 Statečných jako Náhradnice.

To se ukázalo jako velmi dobrá strategie, neboť navazující kurz Java PRO dal Janě vše, co od něj očekávala. „Myslím, že mi to hodně pomohlo v sebedůvěře, a to především kvůli praktickým úkolům. Vyzkoušela jsem si práci na složitějším projektu a cítím, že jsem už připravená se vydat na pohovory,“ vysvětlila Jana.

Zkoušku zvládla s přehledem

Studium se Jana rozhodla nepodcenit, a tak se v průběhu kurzu poctivě učila. Jak sama říká, navazující kurz jí přišel náročnější, postupně se však do látky dostávala a rozuměla jí stále více. „Na zkoušku se mi připravovalo relativně jednoduše, myslím, že jednodušeji než u první části. Měla jsem pocit, že jsem už z průběhu obou kurzů dobře naučená, a navíc tam už nebylo tolik teorie,“ popsala Náhradnice.

Nervozita se pak dostavila až těsně před zkouškou, Jana si proto ještě na poslední chvíli dohledávala nějaké informace navíc. „Měla jsem klasicky pocit, že nic nevím a že potřebuju všechno dohnat. Před zkouškou se totiž nikdy necítím příliš sebevědomě. Na druhou stranu minule jsem byla taky dost nervózní a pak mě naštvalo, jak jednoduché některé otázky byly,“ smála se Jana.

Svůj úspěch z předchozí zkoušky naše poslední Statečná směle zopakovala. Teoretickou i praktickou část zvládla na výbornou a se svým skvělým výkonem se ihned po vyhlášení pochlubila manželovi, který jí po celou dobu studia fandil. Nyní jí už tedy nezbývá nic jiného než se vydat vstříc své nové kariéře programátorky.

Blog ITnetwork.cz

Hledáš i ty novou příležitost a kariérní cestu? Našich 5 Statečných už jsme sice našli, to však neznamená, že nemůžeš získat práci snů. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu Java PRO a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 20. března 12:18
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity